Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Interviul saptamanii

Vineri, 8 octombrie 2010

Florin Nini: "Ne convine faptul ca suntem priviti ca o prada usoara"

Autor: Federatia Romana de Baschet

Proaspat calificat in Cupele Europene cu CSA Steaua Turabo Bucuresti,  antrenorul secund al ros-albastrilor, Florin Nini, a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre calificarea in grupele FIBA Eurochallenge.

Felicitari pentru calificarea in Cupele Europene!  Cum a fost experienta aceasta?
A fost o calificare meritata si care nu a fost pusa in pericol nici un moment prin prisma ambelor rezultate. Pe de alta parte, in al doilea meci am jucat mult mai bine, am avut o constanta in joc mult mai mare, iar apararea a functionat mai bine. Ne-am dorit sa anihilam cel mai bun marcator al lor si asta s-a vazut pe tabela.  Am primit mai putine puncte si ne bucuram ca echipa de la meci la meci evolueaza mai bine si are o constanta mai mare.

Un debut pentru dumneavoastra in Cupele Europene?
Legat de experienta mea sunt putini cei care stiu ca am debutat la 25 de ani ca antrenor la o echipa de seniori. A urmat apoi munca la Phoenix Galati, ulterior activitatea de la loturile nationale si experienta de anul trecut ca secund la echipa nationala de seniori.  La nivel european anul acesta a fost un debut. Au existat ceva emotii, dar este firesc. De-acum ne asteapta o munca mult mai mare in ce priveste studierea adversarilor, conectarea la un asemenea nivel…

Cum ati sarbatorit calificarea?
Ne-am bucurat dupa meci si am servit cina impreuna, dar nu a fost nimic fastuos. Trebuie sa fim o echipa matura si sa avem o abordare buna a meciurilor. A fost o parte a urcusului, dar orice bucurie trebuie sa lase locul altei bucurii.  Sampania am pastrat-o pentru calificarea in fazele superioare ale competitiei.

Grupa cum vi se pare? Doua din Rusia…
Glumind, in primul rand il asteptam pe Dan Petrescu la meci. Se stie ce mare stelist este si ne vom bucura sa ne fie alaturi la un asemenea meci.  Doua dintre adversare, Dinamo Moscova si Kuban sunt sfert-finaliste ale competitiei, au bugete impresionante, dar speram sa fim buturuga mica. Este o grupa grea, dar ne convine faptul ca suntem priviti ca o prada usoara. Vom incerca sa echilibram raportul de forte prin  motivatie si prin daruire!

Din categoriile: Interviul saptamanii, Antrenori, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.