Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 24 noiembrie 2010

Inspectie FIBA pentru CM U17 feminin din 2012

Autor: Federatia Romana de Baschet

Pentru prima oara in istoria baschetului autohton, Romania ar putea primi din partea FIBA dreptul de a organiza Campionatul Mondial “Under 17” feminin din 2012!
Dupa ce Federatia Romana de Baschet si-a anuntat oficial intentia de a organiza intrecerea mondiala rezervata junioarelor, forul international a si programat o inspectie a salilor care ar putea gazdui meciurile din CM 2012, dar si a hotelurilor in care ar urma sa fie cazate cele 12 echipe participante. Conform FIBA, Romania a intrat in cursa pentru organizarea CM 2012 impotriva unor “adversare” redutabile, precum Olanda si Belgia, tari cu un potential net superior din punct de vedere financiar si logistic. Totusi, FRB pastreaza sanse reale de a obtine dreptul de organizare a CM 2012 deoarece este pentru prima data cand Romania solicita o astfel de competitie, iar ultimul calificativ primit din partea FIBA-Europe pentru organizarea Campionatului European de junioare de la Timisoara (2010) a fost de "Foarte Bine".
Anuntata inspectie a FIBA va fi realizata de renumitul Ljubomir Kotleba, directorul sportiv al forului international, care va sosi in Romania in data de 23.11.2010, pe Aeroportul International din Timisoara, si va pleca in data de 26.11.2010, de pe Aeroportul International din Cluj-Napoca. “Proiectul lansat de FRB vizeaza mai multe orase apropiate, Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca, in care baschetul are un loc de cinste printre suporteri. Vom prezenta inaltului oficial FIBA Ljubomir Kotleba toate salile si hotelurile din cele patru orase. Cred ca avem deja o experienta vasta in organizarea unor Campionate Europene (n.n. - Romania a organizat patru competitii europene in ultimii cinci ani -  la Sibiu, Tg. Mures si de doua ori la Timisoara) si cred ca putem obtine si dreptul de a organiza Campionatul Mondial U17 feminin din 2012”, a declarat presedintele FRB, Carmen Tocala.
In data de 24.11.2010, Ljubomir Kotleba va inspecta locatiile din Timisoara si se va intalni cu oficilitatile locale, urmand ca seara, sa asiste la meciul gazduit de Sala Sporturilor din Arad, dintre ICIM Univ. Vasile Goldis Arad si Slovanka, din cadrul Ligii Europei Centrale. In data de 25.11.2010, directorul sportiv FIBA va analiza "oferta" din Arad si va discuta cu edilii locali, iar spre seara se va deplasa spre Cluj. In ultima zi de sedere in Romania, in data de 26.11.2010, Kotleba are in program inspectia locatiilor din Cluj-Napoca si intalniri cu reprezentantii Primariei, Consiliului Local si ai Consiliului Judetean.

Din categoriile: Stirea zilei

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.