Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 7 martie 2011

Vlad Moldoveanu a marcat peste 1000 de puncte in NCAA!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Desi a marcat 25 de puncte si a devenit al 28-lea jucator din istorie care depaseste granita celor 1000 de puncte inscrise in campionatul universitar nord-american, internationalul roman Vlad Moldoveanu nu a reusit sa-si conduca echipa spre victorie in confruntarea cu Lafayette din semifinalele Patriot League. Dupa un meci de cosmar, cu doua reprize de prelungiri extrem de tensionate, "Vulturii" au cedat cu scorul de 73-75 (27-29, 26-24, 9-9, 9-11).

Extrema de forta a nationalei Romaniei a inceput in tromba meciul din Bender Arena si a marcat 13 puncte pana la pauza mare, American University intrand la vestiare cu un mic dezavantaj: 27-29. In repriza secunda, "Vulturii" au preluat conducerea pe tabela, dar oaspetii au egalat cu 12 secunde inainte de final si au impins meciul in prelungiri: 53-53. Cu Moldoveanu si Lumpkins (19 p) in forma, "Vulturii" au fost la un pas sa castige prima repriza de prelungiri, insa Mower de la Lafayette a egalat din nou cu 11 secunde inainte de final: 62-62. In repriza secunda de prelungiri, Moldoveanu si-a adaugat in cont inca 6 puncte, dar Lafayette a gasit reteta succesului si s-a impus cu 75-73. Astfel, "Vulturii" au fost stopati din drumul spre trofeul Patriot League, desi internationalul roman  a avut o statistica impresionanta in 45 de minute de joc, cu 25 de puncte marcate, noua recuperari, doua pase decisive si un capac.

De mentionat ca prin reusitele de duminica seara, Vlad Moldoveanu a ajuns la 1012 puncte marcate in NCAA si l-a egalat pe Gordon Stiles, al 27 lea jucator din istorie care a trecut de bariera celor 1000 de puncte. Gordon Stiles a fost draftat in NBA de Philadelphia 76ers, in 1970.

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.