Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 20 mai 2011

Romania - Slovacia, 65-73, in meci de pregatire la Nitra

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a pierdut primul meci de verificare disputat impotriva selectionatei similare a Slovaciei, joi seara, la Nitra, cu scorul de 65-73 (10-17, 16-17, 18-24, 21-15). Fara “stranierele” Flori Pascalau si Gabriela Marginean (din motive obiective, cele doua jucatoare ajung in Romania saptamana viitoare), antrenorii Stacey Nolan si Anton Calin au inceput jocul de verificare din “Sport Hala” din Nitra cu cinciul Stoenescu, Parau, Ciocan, Pop si Pavel, si au pus accent pe o aparare agresiva inca din primele minute. Mai atente si mai exacte in ofensiva, gazdele s-au desprins pe tabela pana la 17-10 in finalul primului sfert (5-6 min. 4; 9-11 min. 7), erorile copilaresti si ratarile fiind ca o piatra de moara pentru selectionata noastra. Dupa o scurta pauza, tricolorele forteaza o revenire, dar inexactitatile din ofensiva fac ca scorul sa ajunga la 16-25 in minutul 15, in ciuda eforturilor deosebite din aparare. Diferenta se mentine pana aproape de finalul sfertului al doilea, echipa pregatita de Natalie Hejkova intrand la vestiare cu un avans de opt puncte: Romania – Slovacia 26-34. La reluare, tricolorele noastre sunt mult mai atente la finalizare si reusesc sa refaca diferenta in numai cateva minute, astfel ca gazdele sunt nevoite sa ceara time-out la 34-36 in minutul 23. A urmat o noua serie “neagra” in actiunile ofensive ale Romaniei (36-42 min 25; 41-51 min. 27), iar Slovacia ne taxeaza prompt, astfel ca la finalul sfertului al treilea scorul era favorabil gazdelor, cu 58-44. In ultimele zece minute, defensiva noastra agresiva reuseste sa reduca din nou din diferenta (52-61 min. 33), dar gazdele ne stopeaza elanul cu o serie de trei reusite de la mare distanta (58-71 min. 36). Ultimele actiuni nu aduc decat o diminuare a diferentei de pe tabela de marcaj, astfel ca fluierul final inregistreaza victoria Slovaciei, cu 73-65, la capatul unei dispute in care Romania a avut o statistica impresionanta in faza de aparare agresiva (28 de interceptii), dar a fost “corigenta” la precizia din atac (12-0 la aruncari de trei puncte si 36-21 la aruncari libere). Din pacate, la final, Cristina Ciocan a acuzat dureri mari la genunchi si este posibil ca in meciul de maine antrenorul Stacey Nolan s-o menajeze.
Conform statisticii, marcatoarele echipei noastre au fost: Meszaros (13 p), Parau (11 p), Stoenescu (10 p), Pop (8 p), Diaconu (7 p), Hutanu (6 p), Orosz (5 p), Ciocan (4 p) si Pavel (1 p). De la gazde, care au in lot nu mai putin de sapte jucatoare care evolueaza in campionate din Franta, Spania, Polonia si Ungaria, s-au remarcat Kupicikova (13 p), Vynuchalova (10 p, joaca la Extrugasa Vilagarcia), Podesvova (10 p, MBK Ruzomberok), Lukacovicova (7 p, MBK Ruzomberok), Michulkova (7 p, Cajacanarias) si Palusna (6 p, Pecs 2010).
 
Declaratii dupa meci:
Am avut o aparare buna, foarte agresiva in unele momente, dar am pierdut prea usor mingiile castigate. Ne-a lipsit exactitatea in ofensiva si asta ne-a costat. Sa ajungi la 28 de interceptii si sa nu castigi, este frustrant! Dar la fel de frustrant este si procentajul de la libere: 21-36. Gazdele au fost ceva mai combative in relatia de 1x1 si ne-au dominat sub panou, prin jucatoarele lor masive (Slovacia a avut 18 recuperari ofensive, avand patru jucatoare de peste 1,92!)” – Stacey Nolan
 
Azi am avut un partener deosebit pentru pregatirea meciurilor de la Eurobasket Women 2011 (Slovacia este calificata deja la turneul final continental). Ne-au solicitat fizic foarte mult si ne-au pus serioase probleme cu o aparare extrem de agresiva. Am avut, insa, un plus evident sub panouri si asta a contat enorm in economia jocului”  – Natalie Hejkova (antrenor principal Slovacia).

Cel de-al doilea joc de verificare dintre Slovacia si Romania va avea loc vineri, tot la Nitra, de la ora 13.00 (ora Romaniei).

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.