Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 27 mai 2011

Romania - Bulgaria 90-74, in meci de pregatire la Ruse

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a castigat, in aceasta seara, primul meci de pregatire gazduit de Sala Sporturilor “Dunarea” din Ruse, “tricolorele” noastre pregatite de Stacey Nolan si Anton Calin reusind sa se impuna in fata selectionatei similare a Bulgariei, cu scorul de 90-74 (20-18, 21-18, 23-19, 26-19). Dupa un debut echilibrat, nationala Romaniei s-a instalat la carma jocului si nu mai cedat intiativa pana la final (12-15, min 7; 32-29 min 16; 51-40 min 24; 67-55 min 31), in ciuda unei opozitii foarte bune din partea gazdelor. Cu un joc deosebit in aparare, “tricolorele” noastre au reusit sa anihileze ofensiva bulgara inca din primele minute, iar in atac au gasit de cele mai multe ori solutiile optime si s-au distantat pe tabela pana la 16 puncte, spre satisfactia staffului nostru tehnic.
“Am jucat bine in defensiva. Ne-am mobilizat foarte bine, fetele au flotat foarte bine si am reusit sa le inchidem culoarele. Am atacat cu luciditate si asta a contat enorm, pentru ca am ales solutiile cele mai bune. Suntem pe drumul cel bun. Echipa joaca de la meci la meci din ce in ce mai bine si cred ca asta este important pentru ce ne asteapta la turneul din Italia”, a spus imediat dupa meci Stacey Nolan. “Nu am reusit sa anihilam jocul pivotilor (Pascalau si Pavel), iar atunci cand am dublat, ne-au taxat jucatoarele lor de forta (Marginean, Ciocan, Pop). Avem de corectat unele greseli. Cred ca maine va fi un alt joc”, a punctat si tehnicianul gazdelor, Jose Maria Buceta.

Au marcat pentru Romania: Gabriela Marginean (24 p, 2x3, 8 rec, 3 pase, 1 int), Elisabeth Pavel (14 p, 4 rec), Florina Pascalau (13 p, 4 rec), Claudia Pop (10 p, 1x3, 6 rec, 4 pase), Cristina Ciocan (9 p, 1x1, 3 rec, 4 pase, 5 int), Anita Meszaros (8 p, 3 rec, 1 pasa, 1 int), Annemarie Parau (7 p, 1x1, 1 rec, 2 pase), Ancuta Stoenescu (5 p, 2 rec, 2 pase, 3 int). A mai jucat Andreea Hutanu (1 rec).
De la gazde s-au remarcat “americanca” Hodges (25 p, 2x3, 4 rec, 2 pase) si Zlatanova (20 p, 9 rec, 1 pasa, 2 int).

Reamintim ca atat Romania, cat si Bulgaria, se pregatesc pentru turneele de calificare la “EuroBasket 2011”, nationala noastra urmand sa evolueze de saptamana viitoare in grupa din Italia, iar selectionata Bulgariei in seria din Ungaria.
Maine dupa-amiaza, de la ora 18, Sala Sporturilor “Dunarea” din Ruse va gazdui cel de-al doilea meci de pregatire dintre cele doua selectionate, “tricolorele” noastre urmand sa revina in tara imediat dupa joc.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.