Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 10 iulie 2011

Federatia Romana de Baschet s-a mutat in casa noua! Update: Poze

Autor: Federatia Romana de Baschet

Zi memorabila pentru baschetul romanesc!  La 80 de ani de la infiintare, Federatia Romana de Baschet si-a inaugurat oficial noul sediu, situat in Bulevardul Basarabia nr. 39. In prezenta unor oaspeti de seama, veniti din tara si din strainatate pentru a fi alaturi de presedintele Carmen Tocala si de familia baschetului romanesc la acest eveniment special, "bijuteria" arhitecturala care va gazdui birourile reprezentantilor FRB a fost prezentata cu mare fast. Indelung admirata de o asistenta numeroasa, cladirea construita exclusiv din veniturile proprii ale FRB a atras privirile ca un magnet  inca de la primele ore ale diminetii.
Rand pe rand, au pasit "pragul" Casei Baschetului zeci de personalitati ale sportului romanesc, printre care s-au numarat fostii mari campioni Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo si Violeta Beclea, presedintele FOR, Ion Tiriac, consilierul prezidential Mariana Bitang, presedintele AOR, Octavian Bellu, presedintii de federatii sportive, Ruxandra Dragomir (tenis), Anatolie Grintescu (polo), Sorin Matei (atletism), presedintele ANAD, Gratiela Vajiiala, managerul Ionut Lupescu (fotbal), vicepresedintele CS Dinamo, Marian Stefan, precum si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, si primarul sectorului 6, Cristian Poteras. Evident, nu puteau lipsi de la inaugurarea oficiala nici fostele glorii ale baschetului romanesc, Mihai Nedeff, Titus Tarau, Costel Cernat, Dan Niculescu, Petre Branisteanu, Dan Georgescu, Florentin Ermurache, Alexandru Vinereanu, Aurel Predescu, Viorica Gamalet, Nicolae Pirsu, Sorin Ardelean, Anton Netolitzchi, Mircea Ivanov, dar nici partenerii FRB, printre care s-au numarat reprezentantii Global Vision, Omnilogic, MCar Trading, Molten, Pyramis, Eurografica.

Inainte, insa, ca panglica tricolora sa fie taiata in mod oficial, presedintele Carmen Tocala a invitat personalitatile prezente la eveniment sa planteze zeci de tei si platani chiar pe aleile din curtea sediului FRB. In numai o ora, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Violeta Beclea, dar si ceilalti invitati de marca, si-au luat in serios rolurile de "gradinari" si au umplut parcul de copaci pe care au fost legate, in mod simbolic, mingiute de hartie cu autografele celor care au onorat festivitatea de inaugurare a sediului FRB. "Va fi un parc al campionilor. Fiecare a contribuit cu ceva. Putem spune ca familia baschetului romanesc a pus cate o caramida la acest nou sediu al FRB, iar marile personalitati prezente azi au contribuit prin plantarea cate unui copac", a punctat presedintele FRB, Carmen Tocala, in vreme ce invitatii se indreptau spre sala de sport ca sa vizioneze si prima realizare a FRB, Arena de Baschet, refacuta si modernizata la cele mai inalte standarde in urma cu trei ani.

In jurul orei 13, secretarul general al FIBA Europe, Nar Zanolin, presedintele Fundatiei Olimpice Romane, Ion Tiriac, campionii olimpici Ivan Patzaichin si Gabriela Szabo, presedintele FRB, Carmen Tocala, ministrul ECTS, Daniel Funeriu, si viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, au taiat oficial panglica de la intrarea in sediul FRB, usile fiind mai apoi larg deschise pentru ca asistenta sa poata admira si din interior noua Casa a Baschetului.

Dupa un pahar de sampanie, chiar in sala de trofee din noul sediu, presedintele FRB, secretarul general FIBA-Europe si secretarul general al federatiei de baschet din Turcia, i-au premiat pe campionii de baschet 3x3, care au reusit sa castige Cupa Mondiala din Turcia in urma cu doua luni: antrenorul Hristu Sapera si sportivii Kuti Nandor, Cate Emanuel, Tudor Gheorghe si Vlad Petrea.

Mai multe poze de la inaugurarea oficiala a "Casei baschetului" gasiti in albumele special create pe pagina oficiala de facebook a Federatiei Romane de Baschet sau accesand linkurile de mai jos.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.136241463124307.35299.100002153617812&l=167274a9d4
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.136227426459044.35295.100002153617812&l=53683edbb9
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.136216466460140.35292.100002153617812&l=1d8409eca1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.136212299793890.35288.100002153617812&l=99bc7f3bdc


 

Din categoriile: Stirea zilei, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.