Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Anunturi importante

Duminica, 31 iulie 2011

CE U18, Divizia B, masculin (UPDATE)

Autor: Federatia Romana de Baschet


Reprezentativa masculina U18 s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European, Divizia B, gazduit la Varna, gratie victoriei inregistrate in fata Portugaliei, cu scorul 72-46.

Elevii lui Florin Nini si Mihai Petrut n-au dat nici o sansa lusitanilor si cu gandul la victorie inca din primele secunde, tricolorii mici s-au distantat la 24 de puncte pana la pauza. In a doua jumatate, cei doi tehnicieni ai nationalei Romaniei au rulat intreg lotul de jucatori aflati la dispozitie.

Dar iata marcatorii Romaniei in ultimul meci disputat la Campionatul European U18, Divizia B:

Alexandru OLAH (17p, 20 rec, 2 capace)
Andrei PETICA (23p, 3 rec, 4 pase decisive)
Horia CRISTIEAN (6p, 5 rec, 7 pase decisive)
Vlad POPOVICI (12p, 7 rec)
Vlad STOICOVICIU (7p, 7 rec)
Georgian PAUN (2p, 4 rec)
Leonard FILIP (3p, 6 rec, 3 capace)
Mircea Ianuli (2p).=====================================================


Reprezentativa masculina U18 a cedat astazi cu scorul 86-50, in fata Slovaciei, in penultimul meci disputat la Campionatul European, Divizia B, de la Varna si va evolua duminica pentru locurile 11-12. Intrati la pauza cu un deficit de 18 puncte, elevii pregatiti de Florin Nini si Mihai Petrut au incercat sa intoarca soarta partidei, dar doar in sfertul al treilea tricolorii au fost mai eficienti in atac. La adapostul unei diferente confortabile, slovacii n-au pierdut fraiele si s-au distantat si mai mult in ultimele zece minute,  transand intalnirea in favoarea lor.

Dar iata si marcatorii nationalei Romaniei:

Alexandru OLAH (9p, 14 rec, 3 capace)
Andrei PETICA (5p, 1 rec)
Horia CRISTIEAN (10p, 2 rec, 3 pase decisive)
Vlad POPOVICI (8p, 4 rec)
Vlad STOICOVICIU (8p, 5 rec)
Georgian PAUN (6p, 3 rec)
Leonard FILIP (4p, 7 rec, 3 pase decisive).


=====================================================

Reprezentativa masculina U18 a continuat sirul victoriilor de la Campionatul European, Divizia B, de la Varna, dupa succesul inregistrat astazi in fata nationalei similare a Elvetiei, cu scorul 79-63.

Cu un moral excelent dupa succesul inregistrat ieri la 30 de puncte in fata Norvegiei, tinerii tricolori au inceput tare meciul de astazi cu elvetienii si dupa zece minute de joc tabela din Palatul Culturii si al Sportului din Varna indica o diferenta de 15 puncte in favoarea alor nostri. Intrati in forma inca de la inceputul intalnirii si in celelalte sferturi jucatorii pregatiti de Florin Nini si Mihai Petrut au dominat confruntarea, trei dintre jucatori reusind pana la final sa isi treaca in palmares cate un double-double: Alexandru Olah (22 p, 12 recuperari), Horia Cristiean (22p, 10 pase decisive) si Leonard Filip (13p, 14 recuperari).  

Dar iata marcatorii reprezentativei U18:

Adrian MOVILEANU (5p 1 rec)
Alexandru OLAH (22p, 12 rec, 2 capace)
Andrei PETICA (8p, 4 rec)
Andrei Damian (3p, 2 rec)
Horia CRISTIEAN (22p, 6 rec, 10 pase decisive)
Vlad POPOVICI (2p, 2 rec)
Vlad STOICOVICIU (2p, 2 rec)
Georgian PAUN (2p)
Leonard FILIP (13p, 14 rec, 4 pase decisive).

Reamintim ca nationala noastra evolueaza in grupa H (seria valorica 9-18) si are programat urmatorul meci maine, de la ora 13:45, in compania Slovaciei.


=====================================================

Reprezentativa masculina U18 a Romaniei a invins astazi cu scorul  79-49, nationala Norvegiei, in primul meci din grupa H (locurile 9-16), din cadrul Campionatului European, Divizia B, de la Varna.

Elevii antrenorilor Florin Nini si Mihai Petrut au pornit ca din pusca si au castigat primul sfert la 12 puncte diferenta. Relaxati dupa primele zece minute bune de joc, tinerii tricolori au scazut putin ritmul in al doilea sfert, dar imediat dupa minutele de pauza au revenit si au accelerat din nou pentru un 26-12 zdrobitor.

Dar iata si marcatorii Romaniei din aceasta confruntare:

Adrian MOVILEANU (5p, 1 rec)
Alexandru OLAH (23p, 13 rec, 3 capace)
Andrei PETICA (16p, 3 rec, 2 pase decisive)
Horia CRISTIEAN (6p, 5 rec, 4 pase decisive)
Vlad POPOVICI (7p, 6 rec, o pasa decisiva)
Vlad STOICOVICIU (4p)
Georgian PAUN (4p, 6 rec, 2 pase decisive)
George BOLOBITA (3p, 3 rec, o pasa decisiva)
Leonard FILIP (12p, 16 rec, 9 pase decisive).


Urmatorul meci al tricolorilor este programat maine de la ora 13:45, in compania Elvetiei.

=====================================================

In cel de-al treilea meci de la Campionatul European U18, Divizia B, de la Varna, reprezentativa masculina a cedat astazi in fata nationalei din Muntenegru cu scorul 96-57. Desi au inceput tare meciul si dupa zece minute de joc adversarii conduceau cu un singur punct diferenta, in sfertul al doilea  ecartul s-a marit la opt lungimi. Pauza nu a fost deloc "un sfetnic" bun pentru tinerii tricolori si revenirea de senzatie din meciul cu Olanda nu s-a mai produs. Ex-iugoslavii au fortat mai tare si s-au distantat pe tabela, asingurandu-si astfel un ultim sfert lipsit de emotii.

Dar iata si marcatorii din aceasta zi ai nationalei U18:

Adrian MOVILEANU (2p, 3 rec)
Alexandru OLAH (12p, 10 rec)
Andrei PETICA (16p, 2 rec, 2 pase decisive)
Horia CRISTIEAN (16p, 5 pase decisive)
Vlad POPOVICI (8p, 4 rec)
Georgian PAUN (1p)
Leonard FILIP (2p, 8 rec, 3 pase decisive).

In celalalt meci al grupei, capital pentru stabilirea echipelor care se califica in seria valoria 1-8, Olanda a invins Austria cu scorul 71-46. Astfel, reprezentativa U18 a Romaniei a ocupat locul 3 in grupa C, la egalitate de puncte cu Muntenegru si Olanda, dar  va evolua in faza urmatoare in seria valorica 9-16, in cadrul grupei H, alaturi de Austria, Slovacia, Elvetia si Norvegia. De mentionat ca Romania porneste in faza a doua cu o victorie in fata Austriei si are urmatorul joc programat pe 27 iulie 2011 cu Norvegia.

=====================================================

Reprezentativa nationala masculina U18 a Romaniei are sanse sa lupte in continuare pentru locurile 1-8 la Campionatul European U18, Divizia B,  gazduit de Varna (Bulgaria), gratie victorie obtinute in aceasta dupa-amiaza in fata Austriei, cu scorul 64-52.

Dupa ce in prima zi elevii pregatiti de antrenorii Florin Nini si Mihai Petrut au invins dramatic Olanda, cu 66-65, astazi meciul cu Austria a fost dominat in mare parte de tinerii tricolori. Intrati cu un moral exceptional dupa prima victorie obtinuta pe taram bulgar, ai nostri au pornit ca din pusca si dupa zece minute tabela din Palatul Culturii si al Sportului din Varna arata un 26-10 pentru Romania. Si al doilea sfert a fost castigat cu trei puncte diferenta, astfel ca dupa ce s-a terminat pauza mare, Florin Nini si Mihai Petrut au rotit lotul de jucatori.

Dar iata principalii marcatori ai nationalei U18 din aceasta zi:

Adrian MOVILEANU (2p,
Alexandru OLAH (15p, 18 rec, 3 capace)
Andrei PETICA (9p, 5 rec, 3 interceptii)
Balasz BACZO (1p, 4 rec)
Horia CRISTIEAN (16p, 2 rec)
Vlad POPOVICI (1p, 8 rec)
Vlad STOICOVICIU (4p, 2 rec)
Georgian PAUN (5p, 3 rec)
Leonard FILIP (11p, 17 rec, 5 pase decisive).


Conform tragerii la sorti efectuata de FIBA-Europe, echipa Romaniei a fost distribuita in grupa C, impreuna cu selectionatele Olandei, Austriei si Muntenegru. Urmatorul  meci al Romaniei va avea loc in data de 25.07.2011, de la ora 13:45, impotriva nationalei din Muntenegru. Mentionam ca nationala Olandei a invins reprezentativa din Muntenegru cu scorul 62-57, astfel ca toate cele trei echipe (Romania, Olanda si Muntenegru) au inca sanse pentru calificarea in seria valorica 1-8.


=====================================================

Nationala masculina U18 a Romaniei a debutat cu dreptul la Campionatul European U18 , Divizia B, de la Varna (Bulgaria), dupa victoria in extremis obtinuta in aceasta seara, cu scorul 66-65, in fata Olandei.

Baietii pregatiti de Florin Nini si Mihai Petrut au intrat greu in ritm, primul sfert fiind castigat categoric de batavi cu 25-10. Trecand insa peste emotiile debutului, "tricolorii mici" au fortat revenirea si au castigat sfertul al doilea cu 21-20. Intrati la cabine cu un deficit de 14 puncte, ai nostri au strans randurile si in sfertul al treilea s-au impus cu un categoric 27-12 si au preluat conducerea cu un punct. In ultimul sfert ambele echipe au mers cap la cap si au marcat foarte putin, semn ca emotiile, presiunea imensa si dorinta de victorie i-a coplesit pe jucatorii ambelor formatii. Dupa un 8-8 sec, fluierul de final a consfiintit prima victorie a tricolorilor la Campionatul European U18.

Conform datelor statistice oferite de organizatori marcatorii Romaniei au fost:

Alexandru OLAH (19p, 11 rec)
Andrei PETICA (24p, 6 rec, 4 interceptii)
Balasz BACZO (4p, 3 rec)
Horia CRISTIEAN (4p, 5 rec, 10 pase decisive)
Vlad POPOVICI (4p, 10 rec)
Vlad STOICOVICIU (4p, 3 rec)
Georgian PAUN (4p, 5 rec)
Leonard FILIP (3p, 4 reC)


Conform tragerii la sorti efectuata de FIBA-Europe, echipa Romaniei a fost distribuita in grupa C, impreuna cu selectionatele Olandei, Austriei si Muntenegru. Urmatorul  meci al Romaniei va avea loc in data de 23.07.2011, de la ora 18:15, impotriva nationalei Austriei.

De mentionat ca primele doua clasate din fiecare grupa preliminara se vor califica in grupa valorica 1-8, in vreme ce restul echipelor clasate pe locurile 3, 4 si 5 vor juca in grupa valorica 9-18.
 

Din categoriile: Anunturi importante, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.