Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Anunturi importante

Sambata, 27 august 2011

Informatii importante despre "PerformBaschet, Un pas inainte!" 2011-2012

Autor: Federatia Romana de Baschet

Programul de dezvoltare al baschetului romanesc, demarat in colaborare cu Federatia Turca de Baschet se adreseaza in sezonul competitional 2011-2012, categoriilor de varsta U15 si U16 (sportivi nascuti 1996, respectiv 1997), in vederea pregatirii pentru participarea la Campionatul European din 2012, primele antrenamente fiind programate in centrele din tara in luna octombrie.  

Sedintele de pregatire se vor desfasura sambata si duminica in toate centrele stabilite, cu antrenori instruiti in cadrul campului “PerformBaschet”  de catre tehnicienii americani Alan Walls, Ryan Turcott si Chris Dial, sub coordonarea directorului de program profesor Ion Nicolau.

Selectia nationala se va face periodic, in urma turneelor intercentre PerformBaschet.  Doar   jucatorii cu prezenta de minimum 75 % in cadrul programului PerformBaschet, pot participa la selectia pentru lotul national.

Nu se admit transferuri de jucatori intercentre PerformBaschet, decat in situatii speciale (vezi Regulamentul) sau cu acordul clubului la care este legitimat sportivul.  Programul Perform Baschet este finantat de catre Federatia Romana de Baschet, iar din venituri proprii se asigura urmatoarele:

Cazare si masa participantilor
Logistica
Transport antrenori
Cazare si masa antrenori
Echipament spotivi
Apa
Mingi
Promovare
 
Va reamintim centrele PeformBaschet:

Masculin:

Pentru Bucuresti, coordonatorul zonei este Vasile POPA (0722/526.237),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in Bucuresti, dar si in judetele: Dambovita, SA Ilfov, Giurgiu si Teleorman.

Pentru Brasov, coordonatorul zonei esteDan CALANCEA (0722/391.352),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Brasov, Prahova, Covasna si Harghita.

Pentru Sibiu, coordonatorul zonei este Mircea VULC (0744/557.897),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Sibiu, Valcea, Arges, Gorj, Olt, Dolj si Alba.

Pentru Timisoara, coordonatorul zonei este Mihai BOLCU (0726/310.646), iarselectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Timis, Arad, Caras-Severin, Deva, Mehedinti.

Pentru Cluj, coordonatorul zonei este Mircea CRISTESCU (0731/333.333),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Cluj, Mures, Bistrita.

Pentru Iasi, coordonatorul zonei este Dan PAVELESCU (0722/520.910),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Vaslui, Bacau.

Pentru Constanta, coordonatorul zonei este Vasile PASCA (0770/360.295),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele:Constanta, Calarasi, Tulcea, Ialomita.

Pentru Galati, coordonatorul zonei este Florin NINI (0723/488.865),iar selectia de sportivi se face din cluburile care activeaza in judetele: Galati, Braila, Vrancea, Buzau.

De asemenea, se vor infiinta centre noi in Targu-Mures siCraiova.
 
La feminin, centrele vor fi stabilite si comunicate pana in data de 15 septembrie 2011, pana atunci anuntam infiintarea centrului de selectie primara in Botosani. 
 
Antrenorii care lucreaza in cadrul programului PerformBaschet vor primi un set de  echipament pentru clubul la care activeaza si in urma evaluarilor din cadrul programului, primii trei antrenori vor participa la stagiile internationale de pregatire (cheltuielile vor fi suportate de catre Federatia Romana de Baschet): Kolindros, Postojna, Belgrad, Ankara, FIBA Europe.

Pentru turneele intercentre PerformBaschet premiile vor fi:

Cupe, medalii, diplome
Locul 1:  Cantonament de pregatire, conditii nivel I  si echipament de joc
Locul 2: Cantonament de pregatire, conditii II si echipament de joc.
Sistemul   de pregatire al jucatorilor in PerformBaschet va ramane valabil pentru urmatoarele sezoane: 2011-2012, 2012-2013 si 2013-2014.
 
 

Din categoriile: Anunturi importante, PerformBaschet

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.