Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 18 septembrie 2011

Spania ramane "Regina" Europei (Actualizat)

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa Spaniei a invins duminica seara nationala Frantei, cu scorul 98-85, in finala Campionatului European si a ramas, astfel, in posesia titlui continental cucerit in 2009.
Intr-un meci extrem de asteptat, ibericii au marcat cu o precizie de ceas elvetian, conducand tot timpul la finalul celor patru sferturi. Juan Carlos Navarro a reusit 27 de puncte si cinci pase decisive, Pau Gasol a contribuit cu 17 puncte si 10 recuperari, iar Jose Calderon a mai adus in dreptul invingatorilor 17 puncte si patru interceptii. Din tabara invinsilor, au iesit la rampa conducatorul de joc Tony Parker (26 de puncte, 5 pase decisive), Joakim Noah (11 puncte, 8 recuperari) si Boris Diaw (12 puncte, 7 pase decisive).

Statistica ultimului joc de la Eurobasket 2011 poate fi vizualizata aici.

La finalul intalnirii, FIBA-Europe a anuntat si premiile speciale:

MVP - Juan Carlos Navarro
"Echipa de vis a EuroBasket 2011" - Tony Parker (Franta), Bo McCalebb (Macedonia), Juan Carlos Navarro (Spania), Andrei Kirilenko (Rusia), Pau Gasol (Spania).

=====================================
Spania versus Franta in Finala Eurobasket 2011

Dupa doua saptamani pline cu baschet, in mare finala a Campionatului European se vor intalni duminica selectionatele Spaniei si Frantei. Lupta pentru "laurii europeni" va incepe la ora 21:00 si va inchide actuala editie a EuroBasket 2011.

Inaintea confruntarii din aceasta seara, Rusia a cucerit medalia de bronz dupa ce a invins cu scorul 72-68, nationala Macedoniei, cei mai buni marcatori ai meciului fiind Andrei Kirilenko (18 p) pentru invingatori si Bo McCalebb (22 p) pentru invinsi.

Revenind la finala de gala, va reamintim parcursul din "careul de asi" al celor doua pretendete la titlul continental: Spania, condusa excelenta de Juan Carlos Navarro si de Pau Gasol a invins in semifinale Macedonia, cu scorul 92-80, in timp ce reprezentativa "cocoasului galic" a trecut de Rusia cu 79-71. 

Din categoriile: Stirea zilei

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.