Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Jucatorii etapei

Marti, 25 octombrie 2011

Kaylone Riley si Biljana Pesovic, jucatorii etapei a V a

Autor: Federatia Romana de Baschet


Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).


@ In etapa a cincea a sezonului 2011-2012, din Divizia A, masculin, "Jucatorul etapei" este Kaylone Montrell Riley
 
Jucatorul echipei CSU Atlassib Sibiu, Kaylone Montrell Riley, si-a condus coechipierii spre victorie in meciul disputat pe teren propriu impotriva echipei Energia Rovinari, gratie celor 35 de puncte reusite. Pivotul american a mai contabilizat 15 recuperari si 4 interceptii, realizand un indice de eficienta de 46 in 38 de minute jucate. Astfel, cu un randament de 1,21 si o linie statistica impresionanta, Kaylone Montrell Riley este declarat  “Jucatorul etapei a V-a”. Statistica detaliata cuprinde: 35 de puncte  (10-13 la doua puncte – 77%, 5-8 la trei puncte- 62%), 15 recuperari, 4 interceptii si un capac.

Tot in cadrul aceleiasi etape, evolutii deosebite au mai avut Allen Durham (Dinamo Bucuresti), care si-a trecut in cont un indice de eficienta de 37 in 21 de minute jucate (1,76 randament), precum si Bogdan Popescu (BC Timisoara), cu un indice de eficienta de 25 in 23 de minute jucate (randament 1).
De mentionat ca dinamovistul Allen Durham a reusit 23 de puncte si 17 recuperari intr-un meci dezechilibrat valoric, castigat de alb-rosii in fata Politehnicii Iasi cu 123-49, in timp ce Bogdan Popescu a contabilizat 17 puncte si 7 recuperari in meciul disputat pe teren propriu in fata echipei CSS Giurgiu si castigat de timisoreni cu scorul 103-64 .


@ In etapa a cincea a sezonului 2011-2012, din Divizia A, feminin, "Jucatoarea etapei" este Biljana Pesovic
 
Jucatoarea echipei BCM Danzio Timisoara, Biljana Pesovic, a contribuit din plin la victoria obtinuta pe teren propriu in fata gruparii Olimpia Brasov, cu 79-59, avand o evolutie de exceptie, cu un indice de eficienta de 37 in 35 de minute de joc. Astfel, cu un randament de 1,05 si cu o linie statistica deosebita, in care a contabilizat 26 de puncte (4-8 la doua puncte – 50%, 5-6 la trei puncte – 83% si 3-3 la aruncari libere – 100%), 8 recuperari, 6 pase decisive si 3 interceptii, Pesovic este declarata “Jucatoarea etapei a V-a”.

In aceeasi runda, o evolutie deosebita a mai avut  Veronica Hicks  (Nova Vita Targu Mures), care a bifat un randament de 0,84  (indice de eficienta 28 in 33 de minute), in meciul castigat pe terenul echipei  Universitatea CSM Oradea, cu scorul 59-36.

Din categoriile: Jucatorii etapei

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.