Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 22 noiembrie 2011

U-Mobitelco BT Cluj Napoca s-a impus in Siberia!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Campioana Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, a reusit sa castige duelul din friguroasa Siberie cu gruparea rusa Enisey Krasnoyarsk, cu scorul de 81-73 (18-24, 19-13, 26-22, 18-14), in cadrul celui de-al treilea meci din Grupa E a EuroChallenge Cup.

In ciuda faptului ca nu au putut conta pe serviciile pivotului Zoran Krstanovic (nerefacut dupa ce s-a accidentat - entorsa - in meciul din fief-ul echipei Antwerp Giants) si ale fundasului ofensiv Paul Chetreanu Don, clujenii pregatiti de Marcel Tenter, Dorin Pintea si Dragos Curtifan  s-au autodepasit si au reusit sa sparga gheata in actualul sezon european, impunandu-se, astazi, chiar pe terenul redutabilei grupari Enisey Krasnoyarsk, la capatul unei dispute in care principalele atuuri ale invingatoarei au fost apararea si atacurile rapide.

Cu Vladimir Mijovic (24 p, 7 rec, 2 pase, 1 int) si Kyndall Dykes (19 p, 4 rec, 2 pase, 2 capace) in forma deosebita, sprijiniti foarte bine de Tyler Morris (14 p, 5 rec, 5 pase, 2 int, 1 capac), Mihai Silvasan (11 p, 7 rec, 3 pase) si Mihai Paul (10 p, 1 rec, 1 pasa), campioana Romaniei a reusit sa obtina un rezultat fantastic, fiind prima reprezentanta a baschetului masculin autohton care obtine o victorie in Rusia dupa decembrie 1989! Conform statisticii oferite de FIBA-Europe, in echipa clujeana au mai evoluat: David Lawrence (3 p, 8 rec, 3 pase), Szabolcs Santa (1 rec, 1 int, 1 capac) si Vlad Corpodean (1 rec). De la echipa gazda s-a remarcat pivotul american Lonny Baxter (23 p, 5 rec, 1 pasa).

Imediat dupa meci, antrenorul Marcel Tenter a declarat:
"Am jucat foarte bine. Nu este nici un secret, pur si simplu am jucat la valoarea noastra reala. A fost un meci care spala rusinea infrangerilor de acasa, cu Elan Chalon, dar si cu Energia Rovinari. Un meci castigat cu darzenie si la potentialul nostru real. Sunt foarte mandru de baieti, care au aratat spirit de echipa, mai ales ca nu i-am avut apti pe Krstanovici si Chetreanu. Am simtit cu adevarat ca vor victoria si au obtinut-o. Bravo lor!".In celalalt meci din etapa a III-a a Grupei E, francezii de la Elan Chalon vor juca pe teren propriu impotriva belgienilor de la  Antwerp Giants.

Grupa de foc

Reamintim ca in afara gruparii ruse, U-Mobitelco BT Cluj Napoca se mai lupta in Grupa E cu Antwerp Giants (Belgia) si Elan Chalon (Franta), echipa pregatita de Marcel Tenter avand un program infernal in prima faza a EuroChallenge. Dar iata si programul complet din Grupa E:
 
08.11.2011 U-Mobitelco BT Cluj vs. Elan Chalon 81-85
15.11.2011 Antwerp Giants vs. U-Mobitelco BT Cluj 87-63
22.11.2011 BC Enisey Krasnoyarsk vs. U-Mobitelco BT Cluj 73-81
29.11.2011 Elan Chalon vs. U-Mobitelco BT Cluj
06.12.2011 U-Mobitelco BT Cluj vs. Antwerp Giants
13.12.2011 U-Mobitelco BT Cluj vs. BC Enisey Krasnoyarsk


Foto: u-mobitelco.ro

Din categoriile: Stirea zilei, Stiri, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.