Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 9 martie 2012

Florina Pascalau rateaza calificarile pentru EuroBasket 2013

Autor: Federatia Romana de Baschet

Vesti proaste din Italia. Pivotul nationalei feminine a Romaniei, Florina Pascalau, a fost informata in aceasta dimineata de medicii italieni ca va fi nevoita sa stea departe de terenul de joc pana in luna septembrie. In urma investigatiilor medicale amanuntite, specialistii din Peninsula au dat urmatorul diagnostic: leziune de grad III  a ligamentelor   incrucisate, a meniscului si a  ligamentelor colaterale, constatandu-se si contuzii grave la nivelul femurului si tibiei.

Jucatoarea nationalei feminine a Romaniei si componenta de baza a echipei Cras Basket Taranto (locul 1 in Serie A1) va suferi o interventie chirurgicala in Italia in urmatoarele zile, iar recuperarea ei va dura aproximativ sase luni.  In aceste conditii, pivotul nostru va rata atat  finalul campionatului italian, precum si meciurile din campania de calificare la EuroBasket 2013.

Reamintim ca duminica trecuta, Florina Pascalau  a suferit o accidentare grava in ultimele secunde ale jocului castigat de echipa sa, Cras Basket Taranto, chiar in fieful fostei sale echipe, Erg Priolo, cu scorul de 74-57 (40-24). Baschetbalista noastra, care a adunat noua sezoane pe prima scena italiana cu Erg Priolo, a evoluat foarte bine pentru actuala sa echipa, Cras Basket Taranto, contribuind substantial la victoria gruparii pregatite de Roberto Ricchini cu 10 puncte si 8 recuperari.  In urma acestui succes, Cras Basket Taranto si-a intarit pozitia de lider al sezonului regular din Serie A1.

Din nefericire, cu sase secunde inainte de fluierul final al jocului sputat duminica trecuta, Flori Pascalau a fost nevoita sa paraseasca terenul din cauza unei accidentari grave, genunchiul stang cedand in timpul unei sarituri.

Flori Pascalau: “Doctorii au decis: trebuie sa ma operez rapid si din pacate recuperarea va dura pana in septembrie”, a spus dezamagita jucatoarea originara din Cluj, care nu poate uita ca s-a accidentat atat de grav chiar pe terenul fostei sale echipe, Erg Priolo.

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.