Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 21 martie 2012

HAI ROMANIA!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Boardul FIBA EUROPE in sedinta din 24 martie 2012 de la Stockholm va supune la vot propunerea Romaniei ca si coorganizatoare impreuna cu Federatia de Baschet din Ungaria a Turneului Final al Campionatului European feminin, EUROBASKET 2015. Ar fi pentru prima oara in istoria "EUROBASKET WOMEN" cand Romania ar putea  organiza o competitie baschetbalistica de o asemenea anvergura (20 de echipe la start).

Orasele propuse de tara noastra pentru desfasurarea competitiei europene sunt Cluj-Napoca si Oradea. De mentionat ca la turneul final vor participa 20 de reprezentative nationale, care vor fi distribuite in patru grupe. Jocurile din doua grupe se vor desfasura in Ungaria, iar partidele din celelalte doua grupe  vor avea loc in Romania.


Va prezentam aici materialul realizat de Federatia Romana de Baschet care va fi prezentat de presedintele Carmen Tocala.
 

Reamintim ca pana in prezent, Romania a organizat o singura editie a Campionatelor Europene de baschet seniori,  editia 1966, cu 12 echipe nationale participante. La finalul intrecerilor europene din 1966 , nationala Romaniei a ocupat locul 4, din echipa facand parte Ildiko Horvath, Margareta Pruncu-Simon, Sanda Dumitrescu, Viorica Antonescu-Niculescu, Hannelore Spiridon, Elena Ivanovici, Bogdana Diaconescu, Ecaterina Vogel-Savu, Cornelia Gheorghe-Taflan, Anca Firimide-Racovita, Dorina Suliman, Octavia Simon.

Din categoriile: Stirea zilei, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.