Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Sambata, 14 iulie 2012

Romania incheie campania de calificare la Eurobasket Women 2013 in fata propriilor fani

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de senioare a tarii noastre a ajuns inaintea ultimei partide din Grupa D a preliminariilor pentru Europeanul de anul viitor. Sambata, 14 iulie, la Targoviste, elevele lui Dan Fleseriu vor intalni Bulgaria, intr-un duel al orgoliilor, pentru evitarea ultimei pozitii din grupa.

Actuala campanie a fost prima de cand FIBA Europe a desfiintat diviziile valorice, dand sanse tuturor tarilor de a ajunge la turneul final. In ciuda faptului ca a pierdut doua jucatoare valoroase chiar inaintea debutului preliminariilor, Florina Pascalau si Claudia Pop suferind accidentari grave, Romania a inceput curajos campania, intr-o grupa in care mai nimeni nu ii dadea vreo sansa. Tricolorele au invins Suedia, echipa care avea sa castige grupa, fetele noastre fiind singura echipa care a reusit sa ia 2 puncte in fata puternicelor scandinave.

Au urmat infrangeri in Germania si acasa, cu vedetele Spaniei, apoi o victorie mobilizatoare in Bulgaria. La acel moment, Romania pastra inca sanse de calificare. A urmat esecul din Suedia, care a pecetluit insa destinul echipei in aceasta campanie: Romania rata calificarea la Campionatul European, acolo unde nu a mai ajuns din 2007. Deziluzia fetelor s-a vazut si in jocurile urmatoare, cu Germania si, apoi, in Spania.

Sambata, la Targoviste, tinerele jucatoare ale Romaniei merita aplaudate insa pentru straduinta lor si pentru dorinta de a finaliza grupa pe penultimul loc. Pentru acest lucru, dupa ce Bulgaria a castigat cu Germania miercuri, Romania trebuie sa invinga neaparat vecinele de la sud de Dunare.

Partida va incepe la ora 19:00 si va fi televizata in direct de Digi Sport.

Pentru senioarele Romaniei vor urma trei ani de foc, in care echipa va trebui sa-si sudeze relatiile de joc si sa finalizeze periada de tranzitie a generatiilor. In 2015, Romania va fi gazda turneului final Eurobasket Women, iar calificarea in competie va fi automata.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.