Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 6 august 2012

Franta s-a incoronat Regina Europei in "Micul Paris"

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala feminina U18 a Frantei a devenit Campioana Europeana pentru prima oara in istorie, dupa ce s-a impus in finala din aceasta seara, cu scorul 64-61, in fata Rusiei.

Elevele lui Jerome Fournier au reusit sa treaca peste complexul rusesc  si sa faca doua sferturi perfecte (primul si ultimul sfert au fost castigate de nationala "Cocosului Galic"). Olivia Epoupa a fost "argintul viu" al campioanelor si gratie celor 20 de puncte, 12 recuperari  si 5 pase decisive, jucatoarea nascuta la Paris a si cucerit titlul de MVP al Campionatului European. A doua arma letala pentru nationala Hexagonului a fost capitanul Lidja Turcinovic, care a mai adus noua puncte si cinci recuperari pentru echipa sa.

De partea cealalta rusoaicele au avut in mana sfertul al doilea si al treilea si au lasat senzatia ca pot domina Franta, insa cele 20 de puncte reusite de Marchenkova n-au fost suficiente pentru a lua medaliile de aur.

"Sunt foarte fericit ca am reusit sa ne impunem in fata Rusiei, o natiune foarte puternica in orice domeniu sportiv. In ultimii trei ani mereu am pierdut cu ele, iar acum a fost revansa perfecta. Pot spune ca Bucurestiul mi-a purtat noroc. Am fost pentru prima oara aici, dar ma bucur extraordinar de tare ca am reusit aceasta performanta. A fost un Campionat European foarte bine organizat, cu multe echipe puternice si ne-am simtit bine. A iesit totul asa cum ne-am dorit si probabil vom sarbatori cum se cuvine cand ajungem in tara!", a declarat la finalul jocului antrenorul Jerome Fournier.


In finala mica, nationala Serbiei a trecut de Olanda cu 59-45 si a cucerit medaliile de argint.Foto: frbaschet / Cosmin IFTODE

Din categoriile: Stirea zilei, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.