Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 27 august 2012

Romania a ocupat locul 4 la Campionatul European U20, feminin, Divizia B

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina U20 a Romaniei si-a incheiat in aceasta seara evolutia de la Campionatul European gazduit de localitatea ceha Klatovy, tricolorele pregatite de Dan Calancea si George Lancranjan (kinetoterapeut - Horia Mladinovici) reusind sa ocupe un meritoriu loc 4, gratie succeselor inregistrate in fata Cehiei, Belgiei, Israel si Bulgariei. In ultimul joc al intrecerilor continentale din Cehia, Romania a cedat usor in fata modestei Elvetia, cu scorul de 43-65 (16-16, 6-17, 12-16, 9-16), la capatul unei dispute fara miza, in care tricolorele noastre nu mai puteau pierde locul 4 (n.n. - in ultima zi a competitiei, Grecia, Germania si Ungaria au castigat jocurile cu Bulgaria, Belgia si Cehia si au obtinut calificarea in primul esalon european) iar Elvetia a luptat sa scape de "lingura de lemn".
Extrem de obosite, atat fizic cat si psihic, cele cinci jucatoare de baza ale Romaniei, Cursaru, Ionescu, Ursu si Bigica, au tinut ritmul si au mentinut echilibrul doar in primul sfert, dupa care au cedat nepermis teren in fata unui adversar care n-a facut altceva decat sa lupte pentru a evita ultima pozitie din clasament. Dupa alte trei sferturi fara istoric, in care Elvetia ne-a dominat la toate capitolele, in ciuda eforturilor staff-ului tehnic de a mai motiva echipa, Romania a cedat cu 43-65 si a ramas cu o linie de clasament in care a adunat patru victorii si patru infrangeri. Conform statisticii oficiale, pentru echipa noastra au punctat:
BIGICA - 12 p, 3 rec, 3 pase, 1 int
ARDELEAN - 10 p, 4 rec
CURSARU - 5 p, 7 rec, 1 pas
IONESCU - 5 p, 4 rec, 3 pase, 2 int
URSU - 5 p, 11 rec, 1 pas, 2 int
USURELU - 2 p, 1 rec
CHELARIU - 2 p, 1 rec
BADI - 2 p,
Au mai jucat AL SHAAR, ZIDARU si AVRAM

Astfel, dupa opt jocuri disputate la Klatovy, Romania a depasit in clasament Cehia, Belgia, Israel, Bulgaria si Elvetia, fiind una dintre echipele apreciate de mai toti specialistii prezenti la Campionatul European, pentru atitudinea si comportamentul etalate de-a lungul turneului. Totodata, mai in gluma mai in serios, tehnicienii straini prezenti in Cehia au apreciat daruirea echipei noastre, care desi s-a prezentat in competitie fara un pivot de valoare, a reusit sa faca fata cu brio celorlalte adversare si si-a trecut in cont, prin lupta, trei victorii in prelungiri! "Cred ca am obtinut mai mult decat ne asteptam. Vreau sa felicit intreaga echipa pentru atitudinea de care a dat dovada, reusind sa depaseasca oboseala si presiunea psihica. Au fost cateva jucatoare care s-au aflat la a doua competie si aici au jucat in medie peste 30 de minute in fiecare joc. Au fost admirabile. E adevarat ca am avut evolutii oscilante, am trecut de la agonie la extaz si invers, si ca ramanem doar cu regretul ca poate reuseam sa obtinem si calificarea in Divizia A. Ar fi fost un vis prea frumos, dar este foarte greu sa joci in baschetul modern fara jucatori de talie. Printr-o aparare colectiva extrem de mobila si de motivata, am anihilat adversari care erau mai bine cotati. Ganditi-va ca am reusit sa eliminam Cehia din cursa pentru primul esalon, echipa gazda evoluan in fata propriilor suporteri", ne-a declarat imediat dupa festivitatea de premiere antrenorul principal Dan Calancea.

Dar iata si clasamentul final al Campionatului European U20, feminin, Divizia B:
 

  ECHIPA Jocuri W/L Cosaveraj Puncte
1. GRECIA 8 7/1 516/430 15
2. GERMANIA 8 6/2 612/509 14
3. UNGARIA 8 6/2 487/434 14
4. ROMANIA 8 4/4 506/588 12
5. CEHIA 8 4/4 541/501 12
6. ISRAEL 8 3/5 540/573 11
7. BELGIA 8 3/5 504/498 11
8. ELVETIA 8 2/6 403/535 10
9. BULGARIA 8 1/7 480/521 9

 
Cristina Bigica - aleasa in "All Tournament Team"

La capatul celor 11 zile de intreceri, oficialii FIBA-Europe au anuntat chiar inainte de festivitatea de premiere nominalizarile pe "All Tournament Team", echipa de vis a Campionatului European U20, Divizia B, fiind realizata in urma voturilor antrenorilor celor noua echipe participante. Pentru echipa noastra, satisfactia a fost uriasa in momentul in care a fost anuntata Cristina BIGICA ca fiind "cea mai buna extrema de forta". Cu o medie de 17 puncte/meci, 4,5 recuperari si 1,9 pase decisive, Cristina Bigica s-a alaturat astfel celorlalte patru "vedete: Emmanuella MAYOMBO (BELGIA), Finja SCHAAKE (GERMANIA), Renata PUDLAKOVA (CEHIA) si Artemis SPANOU (GRECIA).
Cum era de asteptat, in urma evolutiilor fantastice de la Klatovy, trofeul MVP i-a revenit capitanului reprezentativei Greciei, Artemis SPANOU, cea care a contribuit decisiv pentru echipa sa la castigarea medaliilor de aur si la obtinerea promovarii in primul esalon.
Si daca tot suntem la capitolul nominalizari, sa mai mentionam ca organizatorii au mai anuntat si ca Sonia URSU a ocupat locul al patrulea la categoria "cel mai bun recuperator", cu 8,1 recuperari/meci, iar Alexandra Ionescu a fost pe pozitia a patra la categoria "cei mai buni pasatori", cu o medie de 2,6 pase/meci.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.