Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 29 august 2012

Olanda - Romania in drumul spre EuroBasket 2013

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala Romaniei va disputa maine al doilea joc consecutiv in deplasare in actualele preliminarii EuroBasket 2013, impotriva nationalei Olandei. Meciul programat la ora 20:30 (ora Romaniei) va putea fi urmarit livescore pe site-ul Federatiei Romane de Baschet.

Legat de prima reprezentativa, tricolorii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman au ajuns de ieri la Almere, un oras interesant si cochet, cu 200.000 de locuitori si declarat cel mai nou oras al Olandei. Prima constructie a avut loc aici in 1976, dar acest lucru nu a contat prea mult. Acum Almere este al saptelea oras ca marime in "Tara Lalelor"si maine va gazdui meciul reprezentativei Olandei. Programat la ora 19:30, duelul dintre tricolori si batavi se anunta unul pe viata si pe moarte. O victorie a baietilor nostri ar relansa lupta pentru calificarea la Campionatul European si ar transforma Grupa D intr-una extrem de disputata.


Henk Norel, "turnul de control" al batavilor

Cel mai bun marcator al adversarilor de maine este Henk Norel, un jucator in varsta de 25 de ani, care in 2009 a fost draftat de pe pozitia 47 de echipa Minnesota Timberwolves. In prezent, pivotul de 2,14 metri evolueaza in spania pentru Zaragoza. In actualele preliminarii Norel are o medie de 18 puncte pe meci si 6.8 recuperari.


Conducator de joc de peste Ocean


Nationala Olandei are in componenta trei jucatori care nu sunt nascuti pe teritoriul tarii. Conducatorul de joc SEAN CUNNINGHAM este originar din California (Statele Unite), extrema WORTHY DE JONG este nascut in Paramaribo (Suriname), in vreme ce extrema de forta ROBIN SMEULDERS provine din Germania.


Media de inaltime mai mare pentru Romania

Considerati de cercetatori drept unii dintre cei mai inalti oameni de pe planeta, nationala Olandei pare sa contrazica putin studiile. Batavii au o medie de inaltime a echipei de 198, 1 cm, in timp ce  reprezentativa tricolora are o medie cu un centimentru mai mare: 199.3 cm, pivotul Ionut Florin Dragusin (2,21m) fiind cel mai inalt jucator din echipa noastra.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.