Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 16 noiembrie 2012

Romania ar putea gazdui Campionatul Mondial Universitar 3x3 din 2016!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Prezenta joi dupa-amiaza la Gala “Sport Arena Streetball awards”, directorul Federatiei Sportului Scolar si Universitar, doamna Claudia Georgescu, a anuntat in mod oficial ca Romania isi va depune candidatura pentru obtinerea organizarii editiei din 2016 a Campionatelor Mondiale Universitare de baschet 3x3.
Astfel, intr-un parteneriat solid, realizat intre MECTS, FSSU, FR Baschet, Universitatea Politehnica Bucuresti si Sport Arena Streetball, oficialul roman va depune luna viitoare dosarul de candidatura, gazda cea mai probabila a acestei competitii de anvergura, care va aduna participanti din toate colturile lumii, urmand a fi chiar Capitala tarii. Mai exact, intrecerile s-ar putea derula pe terenurile de baschet din incinta UPB, “Baza Sport Arena Politehnica”, urmand ca masa si cazarea participantilor sa fie in caminele din Complexul Studentesc “Regie”. Totodata, s-a mai precizat ca Baza Sport Arena Politehnica va trece printr-un proces de extindere in urmatorii doi ani, urmand ca terenurile de baschet sa fie acoperite. “Ne dorim sa obtinem organizarea Campionatelor Mondiale Universitare de baschet 3x3 din 2016. MECTS, prin intermediul FSSU, va depune oficial dosarul de candidatura a Romaniei in decembrie 2012, urmand sa primim ulterior un raspuns. Sper eu ca acest raspuns sa fie favorabil, deoarece cred ca avem potentialul necesar ca sa organizam in Bucuresti aceasta intrecere mondiala de anvergura.”, a mentionat doamna Claudia Georgescu, care in calitatea sa de director al FSSU a primit si un premiu special la “Sport Arena Streetball awards” pentru implicarea in dezvoltarea si promovarea baschetului 3x3 la nivelul scolilor si centrelor universitare.
Reamintim ca prima editie a Campionatelor Mondiale Universitare de baschet 3x3 a avut loc in aceasta vara in Serbia, la intreceri participand peste 100 de sportivi din mai multe tari, iar echipa Romaniei a obtinut medalia de argint in intrecerile masculine.

FOTO (copyright www.3la3.ro) - Directorul FSSU premiat la “Sport Arena Streetball awards”

Din categoriile: Stirea zilei, Comunicate de presa, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.