Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 28 noiembrie 2012

La un pas de fericire

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa masculina Gaz Metan Medias a fost foarte aproape, joi seara, de o noua victorie in grupele EuroChallenge, dar gruparea antrenata de Marcel Tenter a cedat in final pe terenul echipei franceze JDA Dijon, cu scorul de 79-83 (26-17, 19-24, 14-21, 20-21). In pofida escului din Franta, Gaz Metan Medias continua sa fie lider in Grupa D si-si mentine intacte sansele de calificare in grupele fazei superioare din competitia continentala.
 
De la extaz la agonie!
 
Plecata in Franta cu gandul sa-si mentina invincibilitatea in Grupa D si sa-si mareasca astfel considerabil sansele de calificare, Gaz Metan Medias a debutat in forta, marti seara, in Sala Sporturilor din Dijan si s-a distantat dupa primele zece minute la un incredibil 26-17. Diferenta se mentine si in prima parte a celui de-al doilea sfert, dar in mod cu totul surprinzator, impotriva cursului jocului, oaspetii inregistreaza un “blocaj” de doua minute si le acorda astfel sansa gazdelor sa revina si sa egaleze in minutul 16. Ies din nou la rampa Mladenovic si Dundjerski si reprezentanta noastra reuseste sa intre la vestiar cu un avantaj fragil, scor 45-41. La reluare, Gaz Metan Medias cedeaza din nou intiativa dupa cateva minute si gazdele reusesc sa preia din nou conducerea in minutul 25, scor 54-53. Echilibrul se mentine pe teren in urmatoarele minute, timp in care ambele echipe mizeaza totul pe cartea atacului, cu un plus pentru JDA Dijon, care se distanteaza alarmant in minutul 36 la scorul de 74-66. Finalul este incendiar, oaspetii riposteaza si acelasi Mladenovic reduce diferenta (80-77 in ultimul minut de joc), readucand speranta in tabara mediesenilor, dar Campbell si Melody nu rateaza de la linia de aruncari libere si arbitrii inchid jocul la 83-79 in favoarea gazdelor.
Conform datelor statistice, pentru Gaz Metan Medias au inscris MLADENOVIC (29 puncte, 6 recuperari, 5 interceptii, 1 capac), MITCHELL (19 puncte, 9 recuperari, 4 interceptii), DUNDJERSKI (13 puncte, 4 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie), MANDACHE (7 puncte, 1x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 4 interceptii), GRAHAM (5 puncte, 2 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie), IVANOVIC (4 puncte, 3 recuperari, 7 pase decisive), NICOARA (2 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva). A mai jucat GUTOAIA (1 recuperare). De la gazde s-au remarcat CAMPBELL (24 puncte, 6x3, 1 recuperare, 4 pase decisive) si HARRIS (23 puncte, 7 recuperari, 1 pasa decisiva, 8 interceptii, 1 capac).
 
Programul si clasamentul Grupei D
 
In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoria obtinuta de Tartu Rock pe teren propriu impotriva Khimik Yuzhne, cu scorul de 94-77, iata clasamentul Grupei D:
1. Gaz Metan Medias – 7 puncte
2. Tartu Rock – 6 puncte
3. Khimik Yuzhne – 6 puncte
4. JDA Dijon – 5 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de sustinut:
04.12.2012– Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00)
11.12.2012– Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)

Foto - copyright FIBA-Europe

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.