Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 24 ianuarie 2013

Calificare en-fanfare la turneul final CEWL!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Baschetul feminin romanesc are pentru a treia oara consecutiv o reprezentanta in FINAL 4 CEWL, dupa ce BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a reusit, miercuri seara, sa castige si disputa de pe teren propriu cu gruparea ceha DSK Basketball Karlin Praga, cu scorul de 86-43 (33-9, 13-12, 20-14, 20-8), si a obtinut, astfel, calificarea la turneul final al Ligii Europei Centrale de pe prima pozitie a Grupei B.
 
Invincibile in grupele CEWL
 
Finalul celei de-a sasea etape din Grupa B a Ligii Europei Centrale a consemnat o noua victorie pentru echipa BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, care a reusit, astfel, sa obtina calificarea in FINAL 4 CEWL cu punctaj maxim. De altfel, cum era de asteptat, mai ales ca si in tur gruparea pregatita de Dan Moraru si Cristina Ciocan n-a avut probleme in fata DSK Basketball Karlin Praga, si miercuri seara, baschetbalistele din Arad au realizat un antrenament cu public, impunandu-se in final impotriva gruparii cehe cu un scor care nu lasa loc altor comentarii: 86-43!
Conform datelor oficiale, punctele echipei invingatoare au fost marcate de RISPER (14 puncte, 4x4, 1 recuperare, 2 pase decisive, 3 interceptii, 1 capac), MILOVANOVIC (10 puncte, 5 recuperari, 1 pasa decisiva), BARTEE (10 puncte, 2x3, 5 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), GIVENS (9 puncte, 9 recuperari, 7 pase decisive, 3 interceptii), BROSOVSZKY-BORIGA (9 puncte, 3x3, 3 recuperari, 3 pase decisive, 3 interceptii, 1 capac), CUTAS (8 puncte, 3 recuperari, 1 interceptie), MORARU (8 puncte, 2x3, 2 recuperari, 2 pase decisive), MERCEA (7 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii), LA PLANTE (6 puncte, 3 pase decisive, 1 capac), WIRTH (4 puncte, 6 recuperari, 1 pasa decisiva), CRACIUN (1 punct, 3 recuperari, 1 pasa decisiva). De la oaspete s-a remarcat HUNKOVA (17 puncte, 4x3, 5 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie).
 
Obiectiv: recastigarea trofeului!
 
Astfel, cu sase victorii din tot atea jocuri (n.n. - 94-78 si 84-64, cu Valosun Brno; 81-48 si 84-59 cu SKBD Nova Ves; 79-46 si 86-43, cu DSK Praga), echipa BC UVG ICIM Arad accede in turneul final al CEWL, urmand sa evolueze in FINAL 4, care va avea loc in perioada 23-24 februarie, impotriva Valosun KP Brno (Cehia, locul 2 in Grupa B), Kara Trutnov (Cehia, locul 2 in Grupa A) si Work Force DKSK Miskolc (Ungaria, locul 1 in Grupa A). Conform conducerii Ligii Europei Centrale, pentru organizarea FINAL 4 CEWL si-au depus candidatura Valosun KP Brno si Work Force DKSK Miskolc, urmand sa se stabileasca in urmatoarele zile care va fi gazda turneului final.
La putin timp dupa castigarea celui de-al saselea joc consecutiv in CEWL, managerul aradean Marcel Urban ne-a declarat: “Ne bucuram enorm ca am reusit sa ne calificam pentru a treia oara consecutiv la turneul final al Ligii Europei Centrale. Ca si in sezoanele precedente, am reusit in acest an sa obtinem calificarea in FINAL 4 fara sa cunoastem infrangerea in Grupa B si mergem la turneul final de pe prima pozitie, ceea ce demonstreaza valoarea echipei noastre. Ne punem mari sperante si chiar ne dorim sa castigam din nou aceasta competitie, asa cum am reusit in urma cu doua sezoane. Va fi un turneu final dificil, deoarece doua dintre adversare si-au anuntat deja intentia de a organiza FINAL 4, dar vom incerca sa castigam trofeul si in afara granitelor tarii (n.n. – in 2011, aradencele au castigat trofeul CEWL pe teren propriu). Ar fi o mare onoare pentru noi si o recompensa pentru suporterii nostri, dar si o noua performanta pentru baschetul feminin romanesc.
 
 FOTO (copyright - http://www.baschetarad.ro)

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.