Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 24 februarie 2013

Un nou trofeu european pentru BC UVG ICIM Arad

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa feminina de baschet BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a reusit in week-end-ul recent incheiat sa castige pentru a doua oara trofeul Ligii Europei Centrale, dupa ce gruparea pregatita de antrenorii Dan Moraru si Cristina Ciocan s-a impus clar in FINAL 4 CEWL, castigand atat disputa din semifinale, de sambata seara, cu echipa ceha Kara Trutnov, cu scorul de 85-66 (22-15, 17-23, 17-13, 29-15), dar si finala competitiei, duminica dupa-amiaza, in fata team-ului maghiar DVTK Miskolc, cu scorul de 85-58 (35-8, 20-20, 22-12, 8-18). Astfel, reprezentanta LNBF aduce pentru a doua oara in Romania un trofeu european, dupa ce in 2011 a castigat si FINAL 4 CEWL gazduit de Sala Sporturilor din Arad.
 
Parcurs ireprosabil
 
Dupa un parcurs fara greseala in grupele CEWL, in care a inregistrat sase victorii din tot atatea jocuri disputate (n.n. - 94-78 si 84-64, cu Valosun Brno; 81-48 si 84-59 cu SKBD Nova Ves; 79-46 si 86-43, cu DSK Praga), gruparea pregatita de antrenorii Dan Moraru si Cristina Ciocan si-a castigat dreptul de a participa la turneul final al Ligii Europei Centrale alaturi de Valosun KP Brno (Cehia, locul 2 in Grupa B), Kara Trutnov (Cehia, locul 2 in Grupa A) si Work Force DKSK Miskolc (Ungaria, locul 1 in Grupa A). Decise sa readuca trofeul european in Romania, baschetbalistele din Arad au plecat vineri dimineata spre Brno, gazda turneului final, avand un singur gand: sa castige din nou FINAL 4 CEWL. Iar obiectivul reprezentantei LNBF a fost atins in urma unui parcurs ireprosabil, BC UVG ICIM Arad reusind sa-si pastreze intact mitul invincibilitatii pana la ultimul fluier din actualul sezon al CEWL, adjudecandu-si primul loc in stil de mare campioana.
 
Semifinala de vis
 
Sambata, conform calendarului competitional anuntat de oficialii CEWL, aradencele au avut ca prim adversar in cursa pentru trofeul european incomoda echipa ceha Kara Trutnov, o “cunostinta” mai veche din sezoanele anterioare. Puternic motivate de atractia castigarii trofeului european si dovedind o atitudine demna de invidiat pe teren, BC UVG ICIM Arad a reusit sa depaseasca din nou “obstacolul” din Cehia, inregistrand o victorie mult mai lejera decat o arata scorul final: 85-66 (22-15, 17-23, 17-13, 29-15). Pentru istorie, punctele echipei invingatoare au fost parafate de RISPER (26 p, 16 rec, 7 pase, 4 int), GIVENS (20 p, 8 rec, 3 pase, 3 int), BROSOVSZKY-BORIGA (14 p, 3x3, 4 rec, 3 pase, 1 int), CUTAS (9 p, 3x3, 1 rec, 1 pasa), LAPLANTE (6 p, 9 rec, 1 pasa, 1 cap), MILOVANOVIC (6 p, 2 rec, 2 int, 1 cap), BARTEE (4 p, 3 rec). A mai evoluat WIRTH (2 rec, 2 int).
 
Invincibile in CEWL!
 
Dupa ce in cealalta semifinala Work Force DKSK Miskolc a reusit sa castige in fata gazdelor de la Valosun KP Brno, cu scorul de 90-77, duminica dupa-amiaza, gruparea maghiara a dat ochi in ultimul act cu singura echipa neinvinsa in actualul sezon CEWL, BC UVG ICIM Arad. Continuand sirul evolutiilor deosebite din CEWL, echipa antrenorilor Dan Moraru si Cristina Ciocan a fost din nou la inaltime si a castigat si batalia derulata cu trofeul european pe masa, cu scorul de 85-58 (35-8, 20-20, 22-12, 8-18), la capatul unei intalniri a carei soarta s-a decis chiar din primul sfert. Conform datelor oficiale, pentru invingatoare au punctat: BROSOVSZKY-BORIGA (20 p, 4x3, 1 rec, 5 pase, 2 int), GIVENS (19 p, 1x3, 6 rec, 3 pase), RISPER (13 p, 8 rec, 5 pase, 1 int), BARTEE (12 p, 5 rec), LAPLANTE (10 p, 4 rec, 2 pase, 2 cap), CUTAS (5 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 1 int), WIRTH (2 p, 1 rec, 1 int), CRACIUN (2 p, 3 rec, 1 cap), MILOVANOVIC (2 p). Au mai evoluat MORARU (2 rec) si MERCEA (3 rec, 2 pase, 1 int).
In finala mica, Valosun KP Brno s-a impus in fata “rivalei” Kara Trutnov, cu scorul de 89-78, si a obtinut locul 3.

Un antrenor fericit!

Profesorul Dan Moraru nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru lumea baschetului romanesc. Duminica seara, dupa ce a cucerit cel de-al optulea trofeu din cariera, Dan Moraru s-a aratat extrem de fericit de noua performanta obtinuta cu echipa aradeana. "Fetele au respectat intocmai tactica de joc si tot ce am pregatit la antrenamente. Apararea a functionat foarte bine si cred ca asta a si fost cheia succesului nostru. Iar in atac, pe langa cele trei cosgetere, Givens, Brosovszky si Risper, tot timpul au mai aparut una-doua jucatoare care au punctat in momentele importante. Ma bucur sincer pentru acest al optulea trofeu din cariera de antrenor. Cred ca performanta atinsa de BC UVG ICIM Arad este greu de atins: in trei sezoane ale CEWL, 23 de victorii din 24 de jocuri, doua locuri intai si o finala pierduta si pe mana arbitrilor", a mentionat valorosul antrenor Dan Moraru pentru aradon.ro.  
 
FOTO – copyright (http://www.baschetarad.ro); credit Ciprian PETCUT

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Liga Nationala de Baschet feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.