Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 28 martie 2013

Craiova ar putea gazdui Campionatul Mondial U17, masculin, din 2014

Autor: Federatia Romana de Baschet

Luni seara, directorul sportiv al Federatiei Internationale de Baschet, renumitul Ljubomir Kotleba, a sosit in Romania pentru o vizita fulger in municipiul Craiova, avand ca principal obiectiv inspectarea tuturor locatiilor care ar putea gazdui Campionatul Mondial U17, masculin, din 2014.
Insotit de secretarul general al FRB, Dan Berceanu, si de managerul general al FRB, Horia Paun, oficialul FIBA a vizitat marti dimineata toate salile de sport din Banie, fiind profund impresionat de noua Sala Polivalenta, care are o capacitate de 4.200 de locuri. “Cred ca ar fi o gazda perfecta pentru Mondialul de tineret de anul viitor. Si, din cate am inteles, publicul din Craiova este avid de baschet”, a exclamat Kotleba, dupa ce a inspectat toate facilitatile existente in Sala Polivalenta, precizand ca, in cazul in care Romania ar obtine dreptul de organizare a Campionatului Mondial U17, masculin, aceasta arena ar urma sa gazduiasca sase jocuri pe zi, in vreme ce alte doua meciuri ar urma sa fie gazduite de Sala Sporturilor “Ion Constantinescu”. Dupa o scurt raid prin salile de sport din Craiova, au urmat hotelurile de patru stele, in care ar urma sa fie cazate cele 16 echipe nationale participante la marea competitie mondiala de anul viitor (n.n. – la competie vor participa echipe nationale din America de Nord si America de Sud, Africa, Asia, Australia, Noua Zeelanda, Oceania, si cinci echipe nationale din Europa, precum si echipa tarii organizatoare). Au trecut prin “lupa” oficialului FIBA, care in tinerete a fost, printre altele, si agent de turism (!), Hotelurile Rexton, Europeca, Lido, Emma Vest si Emma Est, inspectate pentru a fi posibile gazde pentru echipele participante, dar si Hotelul Golden House, care ar urma sa gazduiasca arbitrii si oficialii FIBA. Multumit de cele vazute, Ljubomir Kotleba s-a intalnit mai apoi cu oficialitatile locale, fiind primit de primarul Lia Olguta Vasilescu si de prefectul Marius Deca. Dupa mai multe discutii, in care a primit asigurari din partea edililor locali ca se vor implica pentru ca totul sa se ridice la standardele FIBA pentru organizarea in bune conditii a Campionatului Mondial U17, masculin, din 2014, Kotleba si cei doi reprezentanti ai FR Baschet au revenit in Capitala, unde spre seara a avut loc o intalnire cu reprezentantii administratiei centrale, printre care si cu secretarul de stat din cadrul MTS, doamna Carmen Tocala. Tot marti seara, Ljubomir Kotleba a vizitat si sediul FR Baschet, fiind placut impresionat de cladirea si sala situate in Bdul. Basarabiei, nr. 39. “Este un sediu superb. Arata ca o adevarata casa a baschetului”, a mentionat Kotleba, dupa care a intrat si in Arena de Baschet, unde a admirat si Hall of Fame-ul baschetului romanesc.
Miercuri, la primele ore ale diminetii, directorul sportiv al FIBA a plecat spre Munchen, concluzionand ca a avut “o vizita fructuoasa”, in care a fost multumit in mare parte de cele constatate in Romania si a subliniat ca municipiul Craiova are sanse mari de a obtine organizarea competitiei mondiale de tineret de anul viitor.
De mentionat ca in luna iunie, atunci cand Board-ul FIBA va discuta despre acordarea dreptului de organizare a Campionatului Mondial U17, masculin, din 2014, Romania va intra in lupta directa cu Emiratele Arabe Unite, care au anuntat ca doresc sa organizeze evenimentul mondial in Abu-Dhabi.

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet masculin, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.