Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 19 iunie 2013

Baschetul romanesc in doliu

Autor: Federatia Romana de Baschet

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete trecerea in nefiinta a celei care a fost Eva Ferencz, nascuta ACZEL. Fosta mare baschetbalista s-a stins din viata, in aceasta dimineata, la venerabila varsta de 89 de ani.
  
Nascuta in 1924, Eva Ferencz a fost atrasa de mic copil de jocul cu mingea la cos si si-a dedicat mai apoi intrega sa viata baschetului. A absolvit Institutul de Cultura si Educatie Fizica din Bucuresti in anul 1953, cu specializarea baschet. S-a remarcat pe terenul de baschet de tanara, fiind componenta de baza a echipei IEFS, coordonata de regretatul antrenor Leon Teodorescu. Dupa terminarea facultatii, s-a transferat la CS Rapid, echipa pregatita de regretatul maestru Szigismund Ferencz, cel care i-a fost si partener de viata. In culorile alb-visinii, pe care le-a iubit pana la finalul carierei, Eva Ferencz a adunat cinci titluri nationale, evoluand pentru echipa de langa Podul Grand pana la varsta de 46 de ani. Regretata baschetbalista detine, astfel, recordul de longevitate din Divizia A, feminin.
Evolutiile sale remarcabile din campionatul intern au propulsat-o si in echipa nationala, Eva Ferencz avand un palmares impresionant: 173 se selectii; patru participari la Campionatele Europene; doua locuri 4 obtinute de Romania la editiile europene din 1962 (Franta) si 1964 (Ungaria). In 1969, a fost recompensata cu titlul de “Maestru Emerit al Sportului”, iar in 2006, Presedintia Romaniei i-a conferit pentru intrega activitate din baschetul de performanta “Meritul Sportiv clasa a III-a”.
Ceremonia funerara va avea loc la Alba Iulia.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa o odihneasca!


Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Liga Nationala de Baschet feminin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.