Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 15 iulie 2013

Esec usturator la Europenele U20 de la Pitesti

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina U20 a Romaniei a fost spulberata de Marea Britanie in cea de-a treia etapa din Grupa A a Campionatului European, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Pitesti, echipa pregatita de antrenorii Hristu SAPERA, Claudiu FOMETESCU si Gabriel CLAPON cedand, in aceasta seara, cu scorul de 43-99 (10-22, 7-31, 14-21, 12-25).
 
Una rece, una calda si alta gheta! Cam asa s-ar putea comenta evolutiile de pana acum ale nationalei noastre de tineret la Campionatul European U20, Divizia B. Duminica seara, in fata unui public numerous care a venit in Sala Sporturilor Trivale sa-si sustina favoritii, baschetbalistii tricolori au inceput cu mult trac iar asta s-a vazut rapid si pe tabela de scor. In vreme ce baschetbalistii nostri se chinuiau in zadar sa gaseasca solutii pentru a stopa ofensiva adversa si sa obtina ulterior in atac un minim avantaj, britanicii, care s-au dovedit a fi cu mult mai valorosi decat oponentii, reuseau sa speculeze din plin orice inexactitate din tabara romana si sa puncteze necrutator in atac. De altfel, dupa numai cinci minute de joc, Marea Britanie conducea deja cu 14-5 iar diferenta s-a marit constat din nefericire in fiecare din celelalte sferturi, spre nemultumirea staff-ului tehnic roman, care a incercat fara sorti de izbanda sa opreasca furtuna declansata de insulari.
La pauza mare, Romania era condusa cu un neverosimil 17-53 iar dezamagirea se citea de la distanta pe chipurile jucatorilor nostri, care pareau incapabili sa evite un esec usturator. La reluare, britanicii au continuat sa forteze si sa domine copios lupta de sub panouri (n.n. – diferenta incredibila la capitolul recuperari: 67-32!), marind si mai mult diferenta spre final, pana  la un incredibil 99-43! O diferenta mult prea mare, dar care oglindeste real multe dintre carentele baschetului romanesc juvenil.
Pentru echipa noastra, au marcat OLAH (9 p, 1x3, 5 rec, 1int), PETICA (7 p, 1x3, 1 rec), STOICOVICIU (7 p, 1x3, 5 rec), MOVILEANU (6 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa), PAUN (6 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int), FILIP (5 p, 3 rec), DAMIAN (2 p, 2 rec, 2 pase, 1 int, 1 capac), CRISTIEAN (1 p, 2 rec, 1 pasa). Au mai jucat LAZAR (6 rec) si ROTARIU.
In aceeasi serie, au mai fost inregistrate, azi, victoriile echipelor Poloniei, 84-34 cu Luxemburg, si Ungariei, 79-63 cu Slovacia.
In Grupa B, Finlanda a demolat Cipru, cu 82-37, Elvetia a trecut la pas de Portugalia, cu 90-70, iar Belgia a dispus de Olanda, cu 72-59.
 
In data de 15 iulie este zi de odihna pentru toate participantele, urmand ca jocurile sa se reia in 16 iulie, dupa urmatorul program:
 
Sala Sporturilor Trivale
Ora 15:00 Luxemburg - Slovacia
Ora 17:15 Marea Britanie - Polonia
Ora 19:30 UNGARIA - ROMANIA
 
Sala Universitatea

Ora 15:00 Olanda - Portugalia
Ora 17:30 Cipru – Belgia
Ora 19:30 Elvetia - Finlanda

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.