Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 15 iulie 2013

Romania intalneste Brazilia pentru locurile 5-8 la Universiada

Autor: Federatia Romana de Baschet

Nationala masculina universitara a Romaniei a cedat in sferturile de finala ale celei de-a XXVII-a editii a Jocurilor Mondiale Universitare in fata Rusiei, cu scorul de 53-78 (15-17, 12-16, 12-21, 14-24), si va juca astazi, de la ora 18:00 (ora locala in Kazan), impotriva selectionatei similare a Braziliei, intr-un joc contand pentru grupa valorica 5-8.
 
In vreme ce SUA a pierdut in mod surprinzator cursa pentru trofeul mondial universitar, “picand” in grupa 9-16, echipele Rusiei, Serbiei, Canadei, Braziliei, Romaniei, Australiei, Estoniei si Lituaniei s-au luptat duminica, in Sala Sporturilor din Kazan, pentru locurile din “careul de asi”. Ocupanta a locului secund in grupa preliminara, Romania s-a “ciocnit” cu puternica reprezentativa a Rusiei, una dintre marile favorite la castigarea laurilor universitari. Fara sa se teama prea mult de faima gazdelor, tinerii baschetbalisti romani, pregatiti de antrenorii Tudor Costescu si Paul Miron, au reusit sa se tina scai de adversari in primele doua sferturi, astfel ca, la pauza, scorul indica 33-27 in favoarea Rusiei. La reluare, Romania a mai reusit inca cinci minute sa mentina ritmul impus de rusi, avand in Bogdan Tibirna un jucator de baza, iar finalul de pe tabela, scor 78-53, a dovedit diferenta de valoare dintre cele doua oponente. Pentru tricolori au punctat TIBIRNA (18 p, 3x3, 7 rec, 1 int), GUTOAIA (9 p, 1x3, 5 rec, 1 pasa, 2 int), TOROK (7 p, 5 rec, 2 pase, 1 int), ORBEANU (5 p, 3 rec, 1 int), TOTH (4 p, 2 rec, 1 int), POP (3 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int), CORPODEAN (3 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa), PETRISOR (2 p, 3 rec, 2 pase), DUMITRESCU (2 p, 3 rec, 1 int). Au mai evoluat IOAN si ROSU.
In aceeasi faza, Canada a trecut de Brazilia, cu 88-77, Serbia a spulberat Estonia, cu 88-43, iar Australia a invins Lituania, cu 60-55, in cea mai echilibrata disputa din sferturi. Dar iata si programul meciurilor din semifinale si din grupa valorica 5-8:
 
Semifinale
Rusia – Canada
Serbia – Australia
 
Grupa valorica 5-8
Romania – Brazilia (ora 18:00)
Estonia – Lituania

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.