Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Anunturi importante

Duminica, 21 iulie 2013

Victorie la scor la Europenele U18, masculin, de la Strumica

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa nationala masculina U18 A Romaniei a inregistrat in aceasta seara cea de-a doua victorie la Campionatul European de la Strumica, tricolorii pregatiti de antrenorii Razvan CENEAN si Horia PASCU reusind sa treaca la pas de selectionata similara a Scotiei, cu scorul de 76-51 (20-10, 13-11, 20-18, 23-12).
 
Dupa dusul rece din confruntarea cu puternica si incomoda reprezentativa a Suediei, tinerii baschetbalisti romani au avut in fata in aceasta seara un adversar cu mult mai modest, astfel ca dominarea tricolora a pornit inca din primele secunde. Decisi sa nu faca alti pasi gresiti in drumul spre fazele superioare ale intrecerii continentale din Macedonia, tricolorii nostril au pornit ca din tun si s-au instalat rapid la carma jocului, dominandu-si autoritar adversarii la toate capitolele. De altfel, a fost un joc fara istoric, in care staff-ul tehnic roman si-a permis chiar sa foloseasca intregul efectiv deplasat la Strumica. In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoriile zdrobitoare inregistrate de Suedia, 99-42 cu Slovacia, si Israel, 93-55 cu Elvetia, Romania reuseste sa mentina “ritmul” fruntaselor in clasamentul Grupei C, urmand ca partidele cu Elvetia (duminica, de la ora 16:30) si mai ales cu Israel (luni, de la ora 14:15), sa fie decisive pentru batalia calificarii in grupele semifinale.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele victoriei din aceasta seara au fost realizate de CIOTLAUS (20 p, 1x3, 11 rec, 4 int, 1 cap), COBZARU (17 p, 12 rec, 1 pasa, 2 int), ENE (9 p, 1 rec), DRAGOSTE (9 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int), CIORDAS (5 p, 1x3, 1 rec, 3 pase, 2 int), POGACEAN (5 p, 4 rec, 2 pase, 3 int), BROSSER (5 p, 1 rec, 1 pasa, 1 int), ONEA (4 p, 1x3, 1 rec, 1 int), SZEKELY (2 p, 1 rec, 2 pase, 3 int). Au mai jucat sub culorile Romaniei, TANASIE (1 rec, 1 pasa), STAICU si OPREA (1 pasa, 2 int).

Dar iata si clasamentul grupei C dupa disputarea primelor trei etape, cu precizarea ca in faza superioara, in grupele semifinale, se vor califica primele doua clasate:
1. ISRAEL – 6 puncte
2. SUEDIA – 6 puncte
3. ROMANIA – 5 puncte
4. ELVETIA – 4 puncte
5. SLOVACIA – 3 puncte
6. SCOTIA – 3 puncte
 

Din categoriile: Anunturi importante, Comisia de competitii, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.