Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 8 august 2013

Ana Ferariu a intrat in istoria baschetului european!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a spart in sfarsit gheata la Campionatul European U16 din Portugalia, echipa pregatita de antrenorii Suzana Onaca, Razvan Moldovan si Madalina Postelnicu reusind miercuri seara sa depaseasca net selectionata Irlandei, cu scorul de 82-49 (18-22, 22-13, 23-6, 19-8), in cadrul ultimului joc din Grupa G a seriei valorice 9-17.

Performanta rara!

Victoria obtinuta de tricolore miercuri la Guifoes a fost datorata in mare parte senzationalei evolutii a coordonatoarei de joc Ana Ferariu, care, conform site-ului FIBA-Europe, si-a trecut in cont “o performanta europeana speciala si totodata foarte rara”, realizand in numai 31 de minute de joc efectiv un quadruple-double – 23 puncte, 12 recuperari, 10 pase decisive, 10 interceptii, 1 capac! O performanta de exceptie, care a mai fost realizata la aceeasi categorie in trecut si de cel care era considerat marea speranta a  baschetului spaniol, Ricky Rubio, in august 2006, la Campionatul European U16, masculin, Divizia A, unde in cadrul semifinalei disputata impotriva Croatiei, a bifat in 33 de minute de joc efectiv 19 puncte, 10 recuperari, 13 pase decisive si 11 interceptii. Sportiva legitimata la CSU Olimpia Brasov s-a remarcat in mai toate competitiile interne, fiind considerata una dintre cele mai valoroase produse ale baschetului feminin autohton din ultima perioada, si a fost cooptata pentru calitatile sale de invidiat de antrenorul Dan Calancea si la echipa de senioare, unde a evoluat la numai 15 ani in LNBF!

Victorie clara

Revenind la jocul castigat impotriva Irlandei, la capatul unei dispute pe care echipa noastra a controlat-o in mare parte, sa mai precizam ca s-au mai remarcat miercuri dupa-amiaza si pivotul Andreea Aursulesei, care a fost foarte aproape sa puncteze cu un triple-double – 10 puncte, 17 recuperari, 9 capace, dar si extrema de forta Andreea Cretu, care a bifat un double-double - 17 puncte si 10 recuperari! De altfel, conform datelor oficiale, punctele Romaniei au fost realizate de FERARIU (23 p, 12 rec, 10 pase, 10 int, 1 cap), CRETU (17 p, 10 rec, 1 pasa), AURSULESEI (10 p, 17 rec, 2 pase, 5 int, 9 cap), POP (7 p, 1x3, 1 rec, 3 pase, 3 int, 1 cap), NECULACHE (6 p, 4 rec), OLTEANU (5 p, 3 rec, 4 pase, 2 int), MATEI (4 p), CIORDAS (4 p, 1 pasa), PETER (2 p, 5 rec, 6 pase, 4 int), VULTUR (2 p, 1 rec, 1 pasa, 1 int), SERB (2 p, 1 rec). A mai intrat pe teren PIRNEA (1 rec, 2 cap).

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.