Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 13 august 2013

Romania va juca pentru grupa 9-16 la Europenele U16, masculin

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a pierdut ultima confruntare din faza grupelor preliminare a Campionatului European U16, intreceri care se desfasoara in Sarajevo, echipa pregatita de George Trif si Bogdan Lavric capotand in fata selectionatei Sloveniei, cu scorul de 57-83 (18-19, 13-17, 9-32, 17-15). In urma acestui rezultat, Romania s-a clasat pe locul al treilea in Grupa B, pozitie care a atras distribuirea tricolorilor nostri in cadrul seriei valorice 9-16, in cadrul Grupei G, alaturi de Elvetia, Portugalia si Estonia.
 
Ultima confruntare din Grupa B pentru nationala Romaniei a fost disputa cu Slovenia, miza intalnirii fiind calificarea in seria valorica 1-8. Puternic motivati de importanta jocului, tinerii baschetbalisti romani au inceput bine jocul si au mentinut echilibrul pe teren in primul sfert, fluctuatiile de scor demonstrand clar ca ambele combatante doresc cu ardoare sa-si apropie victoria si implicit calificarea printre primele opt echipe ale Campionatului European din Bosnia&Hertegovina. Cu Bogdan Popa si Kuti Nandor in forma, echipa noastra a reusit sa faca fata tavalugului sloven si in sfertul al doilea, astfel ca la pauza avantajul adversarilor era recuperabil: scor 31-36. Din nefericire, la revenirea de la vestiare a urmat un sfert incredibil, in care Slovenia s-a distantat la aproape 30 de puncte (!), dominand clar jocul sub ambele panouri. Astfel, cu zece minute inainte de final, scorul indica un neverosimil 40-68 si totul era pierdut, chiar daca in ultimul sfert tricolorii s-au trezit din pumni si au incercat sa riposteze. Prea tarziu, insa, iar fluierul final a consemnat o victorie la scor a Sloveniei, cu 83-57, rezultat care a impins echipa adversa in prima serie valorica, iar Romania a ajuns in Grupa G, urmand sa se lupte pentru locurile 9-16. Conform datelor oficiale, punctele noastre au fost marcate de POPA (13 p, 2x3, 3 rec, 2 pase, 2 int), KUTI (12 p, 1 rec, 2 pase), ENGI-ROSENFELD (8 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa), VIRNA (6 p, 2 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), NICOLESCU (6 p, 4 rec, 1 cap), CATE (5 p, 5 rec), IONESCU (4 p, 1 rec, 1 pasa, 1 int), BOLONI (2 p, 1 int), GHEORGHE (1 p, 1 rec, 1 pasa). Au mai jucat in jocul cu Slovenia si ILIESCU (1 int), PARJOLESCU (3 rec, 3 pase, 1 int, 1 cap) si BERCEANU (2 rec).
 
Conform FIBA-Europe, iata programul jocurilor pe care Romania le va disputa in Grupa G, cu precizarea ca tricolorii intra in aceasta serie cu victoria din meciul cu Elvetia, scor 88-58:
 
ROMANIA – ESTONIA (14.08.2013, ora 15:00)
ROMANIA – PORTUGALIA (15.08.2013, ora 20:00)

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.