Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 20 august 2013

Romanii printre cei mai buni din lume la baschet 3x3

Autor: Federatia Romana de Baschet

Dupa incheierea campionatului “Wizz Air Sport Arena Streetball” si disputarea turneului international “Raiffeisen Bank Bucharest Challenger”, jucatorii romani de baschet 3x3 se afla din nou in fruntea clasamentelor mondiale realizate de FIBA si oficializate pe site-ul forului international de specialitate (n.n. - www.3x3planet.com/rankings).
 
Astfel, la categoria Open masculin, cel mai bun jucator roman de baschet 3x3 in 2012, Angel Santana, ocupa locul 7 in ierarhia mondiala, in vreme ce Catalin Vlaicu se afla pe pozitia 11. Ambii sportivi au insa sansa sa mai urce cateva trepte in clasamentul FIBA, dupa ce vor participa, la finalul acestei saptamani, la turneul “FIBA 3x3 World Tour” de la Praga. La aceeasi categorie, Romania mai are inca doi sportivi printre primii 20 de baschetbalisti ai lumii, Sergiu Souca ocupand locul 18 iarCatalin Bordei locul 20.
Tot la masculin, dar la categoria veteranilor, liderul mondial la jucatori nascuti dupa anul 1972, inclusiv, este fostul divizionar Radu Horea, membru al echipei Bob’s Squad Leii, care in acest sezon a castigat mai multe turnee din circuitul mondial.
Si viitorul suna bine pentru baschetul 3x3 din Romania, pe locul doi in ierarhia mondiala a categoriei U18 aflandu-se internationalul Dimitris Rasty, component al nationalei de juniori a Romaniei si unul dintre cei mai buni jucatori din acest sezon la “Wizz Air Sport Arena Streetball”.
Trecand la topurile feminine, la Open, Monica Ady, Andra Haas si Anca Sipos sunt vecine de clasament, primele doua avand acelasi numar de puncte pe pozitia 15, urmate indeaproape de fosta componenta a nationalei Romaniei.
 
Reamintim ca pentru jucatorii romani urmeaza turneul FIBA Masters de la Praga, care va avea loc in perioada 23-26 august, precum si Campionatele Mondiale U18, care se disputa la Jakarta, in perioada 26-29 septembrie, acolo unde, in urma punctelor acumulate in clasamentul mondial, tricolorii vor fi reprezentati atat in turneul masculin cat si in cel feminin.

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Stiri

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.