Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 21 august 2013

Romania a trecut la pas de Danemarca la Europenele U18, feminin

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a reusit sa depaseasca si selectionata Danemarcei in cadrul Grupei H de la Campionatul European U18, Divizia B, intreceri care se deruleaza in aceste zile in Sala Sporturilor din Miskolcs, tricolorele antrenate de Florin Covaciu si Adriana Pricop impunandu-se, miercuri seara, cu scorul de 69-47 (19-12, 15-10, 15-12, 20-13).
 
Dupa ce au ratat de putin calificarea in prima serie valorica a intrecerii continentale din Ungaria, tricolorele noastre s-au “razbunat”, miercuri seara, pe reprezentativa Danemarcei, reusind sa-si treaca in cont a doua victorie in clasamentul Grupei H. Dornice sa nu mai faca pasi gresiti si sa prinda un loc in seria valorica 9-12, baschetbalistele noastre au reusit sa-si impuna destul de repede jocul si dupa un start ceva mai echilibrat s-au distantat pe tabela. Astfel, dupa primele doua sferturi in care si-a dominat clar adversarul, Romania a intrat la vestiare cu un avans important, scor 34-22, si a demonstrat ca nu poate rata victoria. La reluare, diferenta de valoare si-a pus amprenta in continuare si pe tabela Salii Sporturilor din Miskolcs, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat un nou succes romanesc, obtinut de aceasta data cu 69-47. Conform datelor FIBA-Europe, punctele echipei noastre au fost marcate de LENART (12 p, 9 rec, 3 int), GAVRILA (11 p, 1x3, 2 rec, 2 int), LOVASZ (10 p, 5 rec, 1 pasa, 2 cap), KIRBERG (9 p, 7 rec, 3 pase, 3 int), CUZIC (8 p, 1 rec, 2 pase, 1 int), AVRAM (6 p, 8 rec), KELEMEN (6 p, 7 rec), GRIGOR (4 p, 1x3, 1 rec), RAILEANU (3 p, 3 rec, 2 cap). Au mai jucat MOLNAR (1 pasa), CHITANU (1 pasa) si BELDIAN (2 rec, 1 pasa).

Joi dupa-amiaza, Romania va intalni selectionata Germaniei, cu incepere de la ora 18:15, iar vineri seara, va da ochi cu liderul Grupei H, selectionata Austriei, cu incepere de la ora 20:30.
Dar iata cum arata si clasamentul Grupei H, cu precizarea ca primele doua echipe vor accede in seria valorica 9-12:
1. AUSTRIA – 5 puncte (3 jocuri)
2. ROMANIA - 4 puncte (2 jocuri)
3. GERMANIA – 4 puncte (2 jocuri)
4. DANEMARCA – 3 puncte (3 jocuri)
5. SCOTIA – 2 puncte (2 jocuri)

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.