Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 20 septembrie 2013

Romania, cap de serie numarul 1 la Mondialele U18 de baschet 3x3!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Selectionatele nationale ale Romaniei care vor participa la Campionatul Mondial de baschet 3x3 rezervat juniorilor U18, la Jakarta, in perioada 26-29 septembrie, au fost desemnate capi de serie de FIBA, numarul unu la masculin si numarul cinci la feminin!
 
 Rezultatele obtinute de tricolori in turneele de baschet 3x3 organizate de Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet pe parcursul acestui an, contabilizate in “FIBA 3x3 World Ranking”, au permis selectionatelor nationale ale Romaniei sa beneficieze de statutul de capi de serie la turneul mondial din Indonezia.

La masculin, cel mai bine clasat tanar tricolor este Dimitris Rasty, care ocupa pozitia a patra in lume la categoria sa de varsta, in timp ce coechipierul sau, Vlad Georgescu, este pe locul 42 in ierarhia FIBA. Rasty, component al nationalei noastre U18 si la editia din 2012, de la Madrid, acolo unde Romania a incheiat pe locul sase, este campion la Sport Arena Streetball in 2013, dupa ce s-a impus la turneul Master alaturi de echipa sa, “Tiganii din Paris”. Vlad Georgescu este cel mai bine clasat jucator in ierarhia Sport Arena Streetball din 2013. Alaturi de cei doi sportivi, mai fac parte din nationala Romaniei si tinerii Marius Ciotlaus si Stefan Neagoe, coechipieri in acest sezon la echipa “Chill”, care a obtinut un loc doi si un loc trei la “Sport Arena Streetball”.
 
La feminin, echipa este alcatuita din Alexandra Chitanu, castigatoare a turneului “3x3 EuroTour Sport Arena Streetball”, Irina Gavrila si Izabella Lovasz, coechipiere in echipa “Queens”, care s-a impus in primul turneu al acestui sezon si Kelemen Kincso, care a ocupat locul al treilea in turneul de debut din 2013.
 
Delegatia Romaniei va pleca spre Jakarta sub comanda fostei mari internationale Svetlana Dragusin, antrenor coordonator in cadrul FRB.

De mentionat ca de mai multi ani, Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet contribuie din plin la dezvoltarea si promovarea baschetului 3x3, oferindu-le sansa, totodata, sportivilor romani de a juca aproape de casa in turnee cotate pe plan international, asemenea celor “futures” si “challenger” din tenis, pentru a putea obtine si performante in cadrul intrecerilor organizate sub egida FIBA.

Din categoriile: Stirea zilei, Anunturi importante, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.