Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 30 septembrie 2013

Dimitris Rasty a obtinut bronzul mondial la Jakarta!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Tanarul baschetbalist Dimitris Rasty a reusit, duminica seara, sa castige medalia de bronz la concursul de aruncari libere, “Free Throw Pursuit”, din cadrul Campionatului Mondial de baschet 3x3 rezervat sportivilor de pana in 18 ani, intrecere care a fost gazduita de Jakarta in finalul saptamanii recent incheiate. In competitia baschetbalistica, selectionata masculina U18 a Romaniei a ocupat locul 25, in vreme ce selectionata feminina U18 a Romaniei s-a clasat pe pozitia 18.
 
In ultima zi a “3x3 FIBA World Championship U18” de la Jakarta, baschetul romanesc a obtinut o performanta notabila in cadrul concursurilor speciale, tanarul Dimitris Rasty obtinand medalia de bronz la “Free Throw Pursuit” (n.n. – “sarpele”, in varianta romaneasca). Concursul a fost castigat de ungurul Mike Janos, medalia de argint i-a revenit baschetbalistului spaniol Gerard Gomila iar polonezul Dominik Olejniczak s-a clasat pe locul al patrulea in finala desfasurata duminica seara.
In intrecerea baschetbalistica, selectionata masculina U18 a Romaniei, formata din Dimitris Rasty, Stefan Neagu, Vlad Georgescu si  Marius Ciotlaus, a ocupat locul 25 la clasamentul mondial, dupa ce a obtinut in Grupa A o victorie in fata Slovaciei si sase infrangeri. In competitia similara feminina, echipa Romaniei, formata din Alexandra Chitanu, Irina Gavrila, Izabella Lovasz si Kincso Kelemen, s-a clasat pe locul 18 in ierarhia mondiala, in urma rezultatelor obtinute in Grupa D: o victorie in fata Noii Zeelande si patru infrangeri.
Delegatia romana condusa de antrenorul coordonator Svetlana Dragusin va reveni in tara in cursul acestei zile.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.