Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 7 noiembrie 2013

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a debutat cu stangul in EuroCup Women

Autor: Federatia Romana de Baschet

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta in actualul sezon al EuroCup Women, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a cedat cu greu, miercuri seara, pe teren propriu, in fata redutabilei grupari turce SK Tarsus Belediye, cu scorul de 88-93 (26-28, 17-18, 25-23, 20-24), intr-un joc contand pentru etapa inaugurala a Grupei C.
 
 
Revenita pe scena continentala, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a fost la un pas de o mare victorie in debutul actualului sezon al EuroCup Women, echipa pregatita de Deri Csaba reusind sa joace de la egal cu incomoda si valoroasa grupare turca Tarsus Belediye SK. Din nefericire, lipsa de experienta a gazdelor, care au fost sustinute frenetic de un public numeros, care a umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor din Sf. Gheorghe, si-a pus amprenta pe rezultatul final, oaspetii impunandu-se cu 93-88. De altfel, echilibrul s-a mentinut pe durata intregii partide, gazdele demonstrand ca au potential sa faca fata unei grupari de valoare si ca pot face surprize in EuroCup Women, dar nu au un lot suficient de “lung”, bazandu-se la acest joc doar pe cinci jucatoare!
Inca din primele minute, dupa numai cateva actiuni de tatonare reciproca, ambele grupari au incercat sa se desprinda pe tabela, dovedindu-si valentele ofensive si dorinta de victorie. Bazandu-se pe cateva jucatoare cu o vasta experienta competitionala, oaspetele au reusit pana la urma sa se instaleze la carma jocului, terminand primul sfert cu un mic avantaj: 28-26. Urmatoarele zece minute s-au jucat in aceeasi nota a echilibrului, oscilatiile de scor dovedind ca gazdele nu erau dispuse sa cedeze usor, astfel ca, la pauza, avantajul reprezentantei Semilunii era la fel de infim: 46-43. La reluare, gazdele prind ceva mai mult curaj si cauta sa profite de cateva ratari ale adversarului, dar SK Tarsus Belediye se dovedeste totusi o “nuca” mult prea tare si se mentine la conducere pe tabela in finalului celui de-al treilea sfert: 69-68. Ultima parte a jocului s-a jucat cu garda jos, oponentele cautand sa incline balanta victoriei si sa dea lovitura de gratie. Cu “argintul viu” Samatha Prahalis in forma deosebita, gazdele forteaza si egaleaza prin coordonatoarea de joc din Statele Unite, 78-78 in min. 35, dar gruparea turca riposteaza prompt cu doua reusite de la mare distanta parafate de Hodges si Snytsina. Prahalis mai iese inca o data la rampa si inscrie de la distanta, mentinand sperantele in tabara noastra, dar Snytsina, Hodges si Montgomery puncteaza decisiv si demonstreaza ca au o valoare incontestabila pentru a gestiona favorabil momentele dificile, astfel ca sirena de final “ingheta” scorul la 93-88 pentru Tarsus Belediye SK.
Conform datelor statistice oferite de FIBA-Europe, punctele gazdelor au fost marcate de PRAHALIS (38 p, 2x3, 2 rec, 4 pase, 2 int), BEJTIC (16 p, 3x3, 5 rec, 2 pase, 4 int), LOYD (15 p, 8 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), WATSON (10 p, 11 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap) si MITOV (9 p, 3x3, 3 rec, 1 pasa). Au mai evoluat foarte putin CURSARU si DINCA. De la invingatoare s-au remarcat HODGES (22 p, 2x3, 6 rec, 5 pase, 1 int), MILTON-JONES (22 p, 9 rec, 3 pase, 1 int, 1 cap) si MONTGOMERY (20 p, 3x3, 6 rec, 2 pase).
 
Programul jocurilor din Grupa C
 
Conform calendarului competitional, va prezentam mai jos programul integral al jocurilor din Grupa C pe care le va mai sustine ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe:
 
14.11.2013 Horizont Minsk - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 19:00)
20.11.2013 Dynamo Novosibirsk - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 19:00)
28.11.2013 Tarsus Belediye SK - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (ora 18:00)
05.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Horizont Minsk (ora 19:00)
12.12.2013 ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - Dynamo Novosibirsk (ora 18:00)

Reamintim ca formatul EuroCup Women, editia 2013-2014, contine sapte grupe de cate patru echipe iar dupa disputarea jocurilor din aceasta faza primele doua clasate din fiecare serie si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3 se vor califica in faza urmatoare, oficialii FIBA-Europe urmand sa realize un clasament cu cele 16 echipe participante in Final 8, in urma caruia se vor programa jocurile din aceasta faza superioara.
 
 
FOTO – copyright www.facebook.com/sic.sepsi (credit - Gyurko Balazs)

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.