Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 6 ianuarie 2014

Emi Cate se remarca la Real si prinde NIJT Finals din cadrul Final 4 EuroLeague

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa de juniori a galonatului club Real Madrid s-a calificat in finala “Nike International Junior Tournament” din cadrul “Turkish Airlines Euroleague Final 4”, intrecere care va avea loc in perioada 15-18 mai, la Milano, dupa ce a dispus, duminica seara, de rivala Unicaja Malaga, cu scorul de 62-56, in finala Torneig de Basquet Junior “Ciutat de L’Hospitalet”. De remarcat faptul ca, in finala de duminica, tanarul international roman Emanuel Cate a fost cel mai eficient baschetbalist al echipei Real Madrid, avand o linie statistica in care a bifat 15 puncte si 9 recuperari, cu o eficienta de +16!
 
 
Doi dintre cei mai valorosi tineri baschetbalisti romani din generatia 1997, Emanuel Cate si Rares Uta, au fost adversari, duminica, in finala Torneig de Basquet Junior “Ciutat de L’Hospitalet”, primul imbracand tricoul celebrei Real Madrid iar cel de-al doilea evoluand pentru binecunoscuta Unicaja Malaga.
Dupa evolutii foarte bune in cadrul turneului gazduit in week-end de Complexul Sportiv “L’Hospitalet Nord”, atat Real Madrid, cat si Unicaja Malaga, s-au calificat in finala fara sa cunoasca infrangerea, miza bataliei dintre cele doua mari rivale din Spania fiind atat trofeul, cat mai ales un loc in finala Nike International Junior Tournament din cadrul Turkish Airlines Euroleague Final 4 de la Milano. La capatul unui joc spectaculos si echilibrat, Real Madrid s-a impus cu scorul de 62-56 (11-11, 19-15, 18-19, 14-11), avandu-l in prim plan pe internationalul roman Emanuel Cate, care a fost, conform statisticii oficiale, cel mai eficient baschetbalist al invingatorilor! Cu o linie statistica deosebita, in care a fost foarte aproape de un double-double (36:48 de minute de joc; 15 puncte; 9 recuperari, 1 interceptie; eficienta +16), Emanuel Cate si colegul sau Jonathan Barreiro (20 puncte, 3x3, 1 recuperare, 1 interceptie, +13 eficienta) sunt considerati artizanii victoriei madrilene. De partea cealalta, Uta Rares a evoluat 8:57 minute si a reusit sa-si treaca in cont 2 puncte, 1 recuperare, 1 pasa decisiva si 1 capac.
In semifinale, Real Madrid a trecut de FIATC Joventut Badalona, cu scorul de 59-52, Emi Cate reusind in 17:26 de minute sa bifeze 4 puncte, 3 recuperari, 2 interceptii si 1 capac, in vreme ce Unicaja Malaga s-a impus in fata Union Olimpija Ljubljana, cu scorul de 76-66, Rares Uta reusind in 11:16 minute sa-si treaca in cont 2 puncte, 2 recuperari si 1 pasa decisiva.
 
FOTO - www.euroleague.net

Mai multe detalii pe: http://www.euroleague.net/events/nike-international-junior-tournament/main-page

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.