Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 18 februarie 2014

Noile reguli FIBA din baschetul 3x3 folosite in premiera mondiala la Sport Arena Streetball!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Noile reguli anuntate de FIBA pentru turneele de baschet 3x3 au fost “testate” in premiera mondiala, in Bucuresti, cu ocazia primei competitii din 2014, “Raiffeisen Streetball by Sport Arena” (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), desfasurata in cadrul festivalului “Street Heroes – Cool as Ice 2”.
 
Cum se arata si in stirile publicate pe site-urileFIBA (http://www.fiba.com/pages/eng/fc/3x3/p/newsid/71632/arti.html) si FIBA-Europe (http://www.3x3eurotour.com/coid_gb-8CG8WHNA69wNyimUjv3.articleMode_on.html), la startul turneului din Bucuresti s-au prezentat sa testeze noile reguli impuse de forul international si vedetele “FIBA 3x3 World Tour”, binecunoscutii Angel Santana, Alin Spahiu si Catalin Bordei, cares-au reunit din nou in traditionala echipa Rahova’s Finest, dar s-au oprit in semifinale.
In fata a peste 4.000 de spectatori, care au urmarit cu interes disputele de baschet 3x3 organizate intr-un vechi hangar de avioane, marea batalie de la categoria Elite a fost castigata de “Bob’s Squad – Leii”, in vreme la categoria juniorilor s-a impus echipa internationalului Amedeo Casale, “Capu’ Piscului”.
Noile reguli ale jocului de baschet 3x3 elimina greselile personale, un jucator putand evolua indiferent de cate faulturi comite, dar penalizeaza mult mai drastic faulturile de echipa, oferind un avantaj echipei care practica un joc mai curat, per ansamblu (n.n. - la sapte faulturi de echipa se executa doua aruncari libere; dupa 10 faulturi de echipa se executa doua aruncari libere iar echipa respectiva pastreaza si posesia).
De mentionat ca in acest an, Capitala Romaniei, care a fost intitulata de renumita revista Sports Illustrated ca “Bucuresti – Mecca baschetului 3x3”, va gazdui doua turnee din cadrul FIBA World Qualifiers (Sport Arena Streetball Quest si Sport Arena Bucharest Challenger). In plus, reamintim ca Federatia Romana de Baschet a depus candidatura pentru obtinerea organizarii primului Campionat European de baschet 3x3, fiind sanse foarte mari ca aceasta competitie sa fie gazduita in vara de Bucuresti!

Din categoriile: Stirea zilei, Jucatori, Liga Nationala de Baschet masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.