Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 25 februarie 2014

Romania va gazdui prima editie a Campionatului European de baschet 3x3!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Dupa ce anul trecut FIBA-Europe lansa la Bucuresti primul circuit european de baschet 3x3 (FIBA Europe 3x3 Euro Tour), alcatuit din zece turnee gazduite de zece orase europene, anul acesta, capitala Romaniei va fi din nou in centru atentiei baschetului european, urmand sa gazduiasca primul European de baschet 3x3, in perioada 5-7 septembrie!
 
In cursul acestei zile, forul european a anuntat oficial ca Romania va organiza primul Campionat European de baschet 3x3 din istorie, anuntul fiind realizat dupa ce Comitetul Executiv al FIBA-Europe, intrunit la Munchen, a analizat ofertele de organizare prezentate de mai multe tari, “finala” fiind decisa intre tara noastra si Slovenia, gazda Eurobasket 2013 - http://www.3x3eurotour.com/coid_U4,XSf,rJT6Mk0L0DbvuP3.articleMode_on.html

.
Astfel, prima editie a intrecerilor europene de baschet 3x3 va avea loc in Bucuresti, in septembrie 2014, si va fi organizata de Federatia Romana de Baschet in colaborare Sport Arena, companie care organizeaza de zece sezoane singurul campionat de baschet 3x3 din Romania - http://youtu.be/ZcHKoYEJqHo

.
Dupa cum a declarat la finalul Comitetului Executiv si presedintele interimar al FIBA-Europe, belgianul Cyriel Coomans, Romania merita sa fie gazda primei editii a intrecerii europene deoarece Capitala tarii noastre este recunoscuta deja in intreaga lume ca fiind capitala neoficiala a baschetului 3x3, fiind denumita de celebra publicatie Sports Illustrated un “Mecca al baschetului 3x3!”
 
Bucuresti este considerat, nu numai in Europa, dar si in lume, drept capitala neoficiala a baschetului 3x3. Acordarea organizarii acestui Campionat European este o continuare a cooperarii dintre FIBA-Europe si Bucure?ti, capitala Romaniei fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3x3 Euro Tour”, a declarat presedintele interimar al FIBA-Europe, Cyriel Coomans.
 
Ne bucuram ca am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales ca este prima editie din istorie a Campionatului European de baschet 3x3. Desigur, vom fi obligati sa ne prezentam, atat din punct de vedere organizatoric cat si sportiv, la cel mai inalt nivel. Sunt convins ca va fi o reusita si ca putem demonstra ca Romania poate organiza competitii majore. Avem deja experienta organizarii mai multor evenimente iar acum ne dorim sa folosim aceasta oportunitate de a promova nu numai baschetul 3x3, ci si Bucurestiul si Romania in lume!”, a declarat la randul saupresedintele Federatiei Romane de Baschet, Horia Paun.
 
Cred ca experienta acumulata de Sport Arena, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, in cei zece ani de organizare a competitiilor de baschet 3x3, a asigurat candidaturii greutatea necesara. Ca romani, suntem foarte mandri ca vom organiza o competitie atat de importanta si cu o semnificatie istorica, avand in vedere ca este prima editie europeana”, a declarat si Vlad Constantinescu, managerul turneului Sport Arena Streetball.
 
Conform FIBA-Europe, vor fi organizate trei turnee de calificare, la care si-au anuntat deja prezenta 32 de echipe la masculin si 27 de echipe la feminin, urmand ca la Campionatul European din Bucuresti sa participe 16 echipe nationale, atat la masculin cat si la feminin.
 
Dar iata si echipele inscrise in cursa de calificare, cu precizarea ca Romania este calificata direct la turneul final ca tara organizatoare:
 
Masculin - Andora, Anglia, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Elvetia, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Tara Galilor, Ucraina, Ungaria.
 
Feminin - Andora, Anglia, Azerbaijan, Belgia, Cehia, Elvetia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Tara Galilor, Ucraina, Ungaria.

Din categoriile: Stirea zilei, Stiri, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.