Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Miercuri, 14 mai 2014

La multi ani, Dinamo!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti sarbatoreste, astazi, 66 de ani de la infiintare iar cu acest prilej, Federatia Romana de Baschet transmite clubului din Sos. Stefan cel Mare un calduros “La multi ani!”
Dinamo este unul dintre cluburile fanion din istoria baschetului romanesc, echipa ros-albilor mentinandu-se in continuare in fotoliul de lider in clasamentul all-time al campioanelor din baschetul masculin autohton, cu 22 de titluri nationale, zece dintre acestea fiind obtinute consecutiv, in perioada 1968-1977! Cu unul mai mult decat eterna sa rivala, CSA Steaua, care a adunat in timp 21 de trofee nationale.
Ne este dor de marile derby-uri de altadata, care umpleau pana la refuz tribunele Salii Floreasca sau pe cele ale Salii Polivalente din Capitala...
 
In fotografia de arhiva pe care v-o prezentam cu acest prilej se afla echipa Dinamo, campioana nationala in 1973, cu regretatul antrenor Dan Niculescu, incadrat de pivotii Dan Georgescu si Lucian Ivascenco ... A fost anul in care Dinamo a realizat si o performanta deosebita in plan international, castigand "Dinamoviada" de la Tbilisi.
In perioada dominatiei dinamoviste, in echipa antrenata de Dan Niculescu s-au aflat multe nume mari ale baschetului romanesc, precum Diaconescu, Chivulescu, Novac, Popa, Giurgiu, Uglai, Cernea, Hanes, Visner, Georgescu, Ivascenco, Niculescu jr., Fluturas, Sauca, Mazilu, Rotaru, Dragomirescu, Osacenco etc.
 

Din categoriile: Stirea zilei, Liga Nationala de Baschet masculin, Comunicate de presa

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.