Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 19 mai 2014

Emanuel Cate a jucat in finala Nike International Junior Euroleague!

Autor: Federatia Romana de Baschet

Componentul reprezentativei de juniori a Romaniei, pivotul Emanuel Cate, a fost prezent in tricoul celebrei echipe Real Madrid la Turneul Final al Euroleague Basketball Nike International Junior 2014. Dupa o serie de trei victorii consecutive in grupele preliminare, Real Madrid si Steaua Rosie Tekom Belgrad s-au intalnit in finala competitiei de la Milano, gruparea sarba castigand laurii de campioni, dupa ce au castigat ultimul act cu scorul de 55-42 (13-11, 15-13, 16-11, 11-7).
 
Baschetul romanesc a avut in acest sezon un reprezentant la cea mai importanta competitie juvenila intercluburi din Europa, pivotul Emanuel Cate fiind prezent cu IJT Real Madrid la startul Turneului Final al Euroleague Basketball Nike International Junior 2014. Cea mai importanta intrecere juvenila la nivelul cluburilor europene a adunat, in acest week-end, la Milano, cele mai valoroase grupari de pe Batranul Continent, dar si o invitata, nationala Braziliei, cele opt echipe fiind impartite in doua grupe preliminare. Prezenta in Grupa B, Real Madrid a castigat la pas seria, impundu-se confortabil in toate cele trei confruntari: 75-51 cu Fenerbahce Ulker Istanbul, 71-42 cu Armani Junior Milano, 77-60 cu Zalgiris Kaunas. Pivotul roman Emanuel Cate a evoluat in doua dintre cele trei confruntari din Grupa B, reusind sa-si treaca numele pe tabela marcatorilor: cu Fenerbahce Ulker Istanbul (20:03, 6 puncte, 6 recuperari, 1 int, 1 cap) si cu Zalgiris Kaunas (18:26, 10 puncte, 10 recuperari, 2 pase, 1 int, 1 cap). De remarcat ca in ultimul joc din Grupa B, Emanuel Cate si-a trecut in cont si un double-double, fiind unul dintre cei mai eficienti jucatori de pe teren, alaturi de spaniolul Yusta Santiago. Duminica, in finala competiei, gazduita de celebra arena “Mediolanum Forum” din Milano, IJT Real Madrid a dat piept cu Steaua Rosie Belgrad, echipa care s-a impus la pas in Grupa A, tot cu trei victorii consecutive, obtinute in dauna Cajasol Sevilla (78-63), Club Joventut Badalona (69-67) si Braziliei (78-54). In finala Euroleague Basketball Nike International Junior 2014, Steaua Rosie Belgrad s-a impus cu scorul de 55-42, la capatul unei dispute pe care baschetbalistii sarbi au dominat-o la toate capitolele. Pivotul roman Emanuel Cate a evoluat 6:37 de minute si si-a trecut in cont 2 puncte si 2 recuperari.
Duminica seara, in aceeasi “Mediolanum Forum” din Milano, s-au derulat finalele Turkish Airlines Euroleague, locul 3 fiind obtinut de FC Barcelona, care a trecut in finala mica de TSKA Moscova, cu 93-78, in vreme ce laurii celei mai importante competitii intercluburi din Europa au fost obtinuti de Maccabi Electra Tel Aviv, care a trecut in finala de Real Madrid, cu scorul de 98-86.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.