Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Marti, 3 iunie 2014

Tricolorii pleaca la Mondialele de baschet 3x3 de la Moscova

Autor: Federatia Romana de Baschet

Miercuri, echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei, impreuna cu antrenorul coordonator Svetlana Dragusin, vor pleca spre Moscova, unde vor participa, in perioada 5-8 iunie 2014, la cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3x3, intreceri gazduite de terenurile special amenajate in incinta celebrului Complex Olimpic “Lujniki Park”. Conform datelor oficiale inregistrate la FIBA, echipa feminina a Romaniei este compusa din Florina Diaconu, Anca Sipos, Andra Haas si Cristina Bigica, in vreme ce din echipa masculina a Romaniei fac parte Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan. In urma tragerii la sorti care a avut loc la FIBA la inceputul lunii mai, ambele echipe ale Romaniei au fost capi de serie si fac parte din Grupa A, la feminin, si din Grupa B, la masculin. “Plecam la Moscova cu dorinta de a obtine rezultate cat mai notabile si de a atinge sau chiar depasi performantele realizate la editia precedenta de la Atena, unde Romania s-a clasat pe locul 10 la masculin si pe locul 17 la feminin. Pe de alta parte, ne dorim si ca aceste echipe tricolore sa fie un model de urmat de componentii echipelor U18 de baschet 3x3 ale Romaniei, care vor participa in vara la Jocurile Olimpice de Tineret din China”, a declarat antrenorul coordonator Svetlana Dragusin. Fosta mare jucatoare din echipa Romaniei a mai adaugat ca Mondialele de la Moscova reprezinta si un test important de verificare a potentialului tricolor in vederea apropiatelor Campionate Europene de baschet 3x3, competitie organizata in premiera, in septembrie, in Romania. “Echipele Romaniei vor avea parte de o vara fierbinte, dupa Mondiale urmand sa participe la alte turnee (Olanda – feminin; Ungaria – masculin) inaintea inceperii primei editii a Campionatului European de baschet 3x3 de la Bucuresti. Baschetul 3x3 este deja un fenomen care ia amploare in Romania iar recunoasterea internationala din partea FIBA si FIBA-Europe demonstreaza ca ne aflam pe drumul cel mai bun”, a mai spus antrenorul coordonator al FR Baschet.
Cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3x3, care va avea loc la Moscova, in perioada 5-8 iunie 2014, aduna la start 48 de echipe din 35 de tari din intreaga lume, printre acestea numarandu-se si echipele Romaniei. La inceputul lunii mai, in localitatea elvetiana Mies a avut loc tragerea la sorti a grupelor preliminare, FIBA anuntand ca a tinut cont de locurile din ierarhia mondiala a federatiilor nationale, ranking publicat la 1 aprilie 2014. In intrecerea masculina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Polonia, Romania (n.n. – cu patru sportivi in Top 30 FIBA 3x3), Brazilia si Slovenia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:
Grupa A: Polonia; Germania; SUA; Cehia; Olanda; Tunisia
Grupa B: Romania; Lituania; Rusia; Venezuela; Argentina; Qatar
Grupa C: Brazilia; Turcia; Estonia; Uruguay; Noua Zeelanda; Puerto Rico
Grupa D: Slovenia; Serbia; Japan; Croatia; Indonesia; China
Din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.
In intrecerea feminina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Romania (n.n. – cu sase sportive in Top 30 FIBA 3x3), Andorra, Cehia si Brazilia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:
Grupa A: Romania; Elvetia; Uruguay; Belgia; Indonesia; Ucraina
Grupa B: Andorra; Franta; China; Uganda; Thailanda; Siria
Grupa C: Cehia; Spania; Olanda; Estonia; Argentina; Tunisia
Grupa D: Brazilia; Germania; SUA; Ungaria; Italia; Rusia
La fel ca in intrecerea masculina, din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.

FOTO (copyright Sport Arena) - Fostul mare international Bogdan Popescu, component de baza al echipei nationale de baschet 3x3, intr-o actiune individuala la Sport Arena Streetball.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Loturi nationale masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.