Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 10 iulie 2014

Romania a cedat cu greu in fata Norvegiei la Europenele U20 de la Sofia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa feminina de tineret a Romnaiei a ratat sansa de a sparge gheata la Campionatul European U20, Divizia B, de la Sofia, tricolorele pregatite de antrenorii Dan Calancea si Monika Boriga cedand, miercuri seara, in fata selectionatei similare a Norvegiei, cu scorul de 45-52 (15-17, 11-19, 14-9, 5-7). Astazi, toate echipele prezente la intrecerile europene gazduite de “Universiada Hall” din Sofia beneficiaza de o zi de pauza, iar maine dimineata, de la ora 11:30, Romania va da ochi cu Marea Britanie.
 
Cea de-a sasea etapa din cadrul Campionatului European U20, feminin, Divizia B, intreceri gazduite in aceste zile de “Universiada Hall” din capitala Bulgariei, a adus fata in fata reprezentativele de tineret ale Romaniei si Norvegiei, clasate pe ultimele doua pozitii in clasamentul intermediar. Dornice sa sparga gheata si sa obtina prima victorie, tricolorele noastre au intrat mai greu in joc, dar au reusit sa echilibreze situatia din teren in finalul primului sfert, astfel ca dupa zece minute tabela indica doar un mic avantaj pentru nordice, 17-15. In cel de-al doilea sfert, pe fondul unor ratari exasperante ale tinerelor noastre baschetbaliste, Norvegia reuseste sa se desprinda si duce scorul pana la 36-19 in min. 18. In ultimele doua minute, Grigore puncteaza de doua ori de la mare distanta si micsoreza din diferenta, la pauza nordicele intrand la vestiare cu un avans de zece puncte: scor 36-26. La reluare, bazandu-se pe o aparare mult mai mobila si fiind ceva mai pragmatice in atac, tricolorele reaprind speranta in tabara noastra, reusind prin Grigore, Dumitrache, Kirberg si Ardelean sa refaca din diferenta si sa aduca scorul in finalul sfertului al treilea la 45-40 pentru Norvegia. Din pacate, in ultima parte a jocului s-a consemnat o “seceta” de puncte timp de cinci minute, nordicele punctand pentru 46-40 abia in minutul 35, dupa o serie incredibila de ratari si greseli de ambele parti! Cu doua minute inainte de final, Lache inscrie pentru 51-45 si readuce echipa noastra in joc, dar secundele se scurg in favoarea Norvegiei, dupa ce in ultimele actiuni, ambele echipe s-au intrecut din nou in ratari si greseli. Scor final 52-45 in favoarea Norvegiei si Romania ramane fara victorie dupa sase jocuri.
Conform datelor statistice, punctele Romaniei au fost marcate de GRIGORE (15 p, 5x3, 7 rec, 2 pase, 3 int), KIRBERG (10 p, 7 rec, 3 pase, 2 int), ARDELEAN (9 p, 8 rec, 2 pase, 1 int), DUMITRACHE (6 p, 4 rec, 2 pase, 4 int) si LACHE (5 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap). Au mai evoluat GAVRILA (1 rec, 1 pasa, 3 int), MAGUREAN (1 cap), KOKOVAY, DOMOKOS, AVRAM (1 rec) si RAILEANU (4 rec, 3 cap). De la nordice s-a remarcat Austgulen (18 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int).
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, iata programul meciurilor pe care Romania le va mai sustine pana la finele competitiei:
 
11.07.2014 Marea Britanie – Romania (11:30)
12.07.2014 Bulgaria – Romania (18:15)
13.07.2014 Romania – Germania (13:45)

Tinand cont de modelul aplicat la editiile precedente a intrecerilor de la aceasta categorie de varsta, FIBA-Europe a anuntat ca se va juca tot in sistemul fiecare cu fiecare, iar echipele care vor urca la final pe podiumul Campionatului European U20, feminin, Divizia B, vor obtine automat si accederea in elita continentala.
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.