Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Joi, 10 iulie 2014

Tinerii tricolori au pasit cu dreptul la Europenele U20 de la Sarajevo

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a inceput in forta Campionatul European U20, Divizia B, intreceri gazduite de Sarajevo in perioada 10-20 iulie, tricolorii pregatiti de antrenorii Hristu Sapera, Rade Pavlovic si Alexandru Ziguli reusind, joi seara, sa castige jocul inaugural cu selectionata Estoniei, cu scorul de 70-58 (16-15, 12-16, 16-14, 26-13). Vineri, tot in cadrul Grupei A, Romania va intalni puternica reprezentativa a Portugaliei, de la ora 17:00, jocul putand fi urmarit live si pe widget-ul FIBA-Europe de live-score postat pe site-ul FRB.
 
Plecam la Sarajevo increzatori in sansele noastre”, spunea antrenorul Hristu Sapera la plecarea spre Campionatul European U20, masculin, de la Sarajevo. Iar meciul inaugural din grupa A i-a intarit optimismul tanarului nostru antrenor, Romania reusind sa treaca de Estonia, cu 70-58, si sa paseasca, astfel, cu dreptul in competitia continentala. Decisi sa-si joace sansa si sa obtina un rezultat de moral chiar din prima zi a intrecerilor care se deruleaza in Sarajevo, tricolorii nostri au intrat bine in joc si si-au impus ritmul, reusind sa termine primul sfert in avantaj, scor 16-15, in ciuda unei opozitii foarte bune a adversarilor. Cel de-al doilea sfert s-a disputat sub acelasi semn al echilibrului, estonienii fiind ceva mai pragmatici in ofensiva si reusind sa intoarca scorul in favoarea lor la intrarea la vestiare: scor 28-31. La reluare, tricolorii continua sa joace de la egal la egal cu adversarii din fostul spatiu sovietic, gasind deseori solutii ca sa anihileze ofensiva estoniana, astfel ca scorul la finele celui de-al treilea sfert oglindea perfect echilibrul de forte din teren: scor 44-45. Ultimele zece minute, insa, au apartinut in totalitate echipei Romnaiei, care s-a dezlantuit in atac si a punctat decisiv pentru o victorie importanta, fluierul final al arbitrilor consemnand succesul echipei noastre, cu scorul de 70-58.
Conform datelor statistice oficiale, punctele Romaniei au fost marcate de COBZARU (13 p, 11 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), DAMIAN (12 p, 2x3, 5 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), PAUN (11 p, 4 rec), DRAGOSTE (9 p, 3 rec, 3 pase, 3 int, 1 cap), OLARU (7 p, 2 pase), LAZAR (5 p, 8 rec, 1 pasa), OPREA (5 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa), HORTOGLU (4 p, 1 rec, 2 int), STOICOVICIU (4 p, 5 rec, 2 pase, 1 int). Au mai evoluat RASTY (1 int), TINCU (2 rec, 1 int) si ENE. De la estonieni s-a remarcat Olmre (15 p, 3x3, 2 rec, 5 pase, 3 int).
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, iata programul meciurilor pe care Romania le va mai sustine in grupa A:
 
11 iulie – Romania – Portugalia (ora 17:00)
12 iulie – Bosnia&Hertegovina – Romania (ora 20:00)
14 iulie – Romania – Luxemburg (ora 17:00)
15 iulie – Belgia – Romania (ora 17:00)
16 iulie – Romania – Cipru (ora 14:30)
 
Primele doua clasate din fiecare grupa se califica direct in semifinale, iar primele trei echipe din clasamentul final al Campionatului European U20, masculin, Divizia B, vor obtine automat si accederea in elita continentala. La startul intrecerilor de la Sarajevo sunt prezente 14 echipe nationale, impartite in doua grupe.     

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.