Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 11 iulie 2014

Tricolorele au cedat si in fata Marii Britanii la Europenele U20 de la Sofia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa nationala feminina de tineret a Romaniei a inregistrat, in aceasta dimineata, cea de-a saptea infrangere consecutiva in cadrul Campionatului European U20 de la Sofia, tricolorele pregatite de antrenorii Dan Calancea si Monika Boriga cedand si in fata selectionatei similare a Marii Britanii, cu scorul de 45-75 (8-23, 9-11, 17-21, 11-20). Maine seara, de la ora 18:15, Romania va primi replica Bulgariei, iar duminica, in ultimul joc din cadrul competitiei continentale de la Sofia, Romania va intalni Germania, cu incepere de la ora 13:45.
 
“Universiada Hall” din capitala Bulgariei gazduieste astazi, meciurile din cadrul rundei a saptea din Campionatul European U20, feminin, Divizia B, in primul meci al zilei, Romania cedand in fata echipei nationale a Marii Britanii, cu scorul de 45-75. Dominate categoric sub ambele panouri de adversarele din Insula (n.n. – Romania a avut 29 de recuperari, in vreme ce Marea Britanie si-a trecut in cont 50 de recuperari!), tinerele noastre tricolore n-au reusit sa gaseasca solutii pentru a echilibra disputa din teren si au fost nevoite sa cedeze si in cel de-al saptelea joc sustinut la turneul final continental de la Sofia. Astfel, la capatul unui joc fara istoric, in care problema invingatoarei a fost rezolvata chiar din primul sfert, Marea Britanie obtine al treilea succes si se mentine la mijlocul clasamentului, in vreme ce Romania ramane pe ultima pozitie, fara nici o victorie.
Conform datelor statistice oferite de FIBA-Europe, punctele reprezentativei Romaniei au fost realizate de DOMOKOS (10 p, 2 rec, 1 pasa), ARDELEAN (8 p, 2 rec, 1 pasa), RAILEANU (7 p, 5 rec), GRIGORE (6 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int), KOKOVAY (5 p, 1x3, 3 rec, 1 int), LACHE (3 p, 1x3, 1 rec), DUMITRACHE (2 p, 5 rec, 4 pase, 3 int), KIRBERG (2 p, 3 rec, 4 pase, 4 int), MAGUREAN (2 p, 2 rec, 1 int). A mai evoluat CHITANU.
De la invingatoare s-a remarcat Ottewill-Soulsby (22 p, 8 rec, 3 pase, 2 int).
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, iata programul meciurilor pe care Romania le va mai sustine pana la finele competitiei:
 
12.07.2014 Bulgaria – Romania (18:15)
13.07.2014 Romania – Germania (13:45)

Tinand cont de modelul aplicat la editiile precedente a intrecerilor de la aceasta categorie de varsta, FIBA-Europe a anuntat ca se va juca tot in sistemul fiecare cu fiecare, iar echipele care vor urca la final pe podiumul Campionatului European U20, feminin, Divizia B, vor obtine automat si accederea in elita continentala. 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.