Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 18 iulie 2014

Romania va juca pentru locurile 9-12 la Europenele U20 de la Sarajevo

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei va juca in grupa valorica 9-12 la Campionatul European U20 de la Sarajevo, dupa ce a ocupat locul 5 in Grupa A, tricolorii pregatiti de antrenorii Hristu Sapera, Alexandru Ziguli si Rade Pavlovic bifand in prima faza a competitiei continentale doua victorii si patru infrangeri. Astazi, de la ora 17, Romania se va confrunta cu Austria iar in functie de acest rezultat tricolorii nostri se vor lupta duminica dupa-amiaza cu invingatoarea sau invinsa din meciul care le opune pe Georgia si Estonia pentru stabilirea locurilor din ierarhia finala a intrecerii gazduite de capitala Bosniei&Hertegovina.
 
Dupa derularea jocurilor din prima faza a Campionatului European U20 masculin, Divizia B, de la Sarajevo, echipa nationala a Romaniei s-a clasat pe locul 5 in cadrul Grupei A, avand la activ doua victorii (70-58 cu Estonia si 79-68 cu Luxemburg) si patru infrangeri (64-82 cu Portugalia, 40-96 cu  Bosnia, 37-75 cu Belgia si 45-61 cu Cipru). Astfel, conform clasamentelor finale din cele doua serii ale primei faze si a sistemului competitional anuntat de FIBA-Europe, reprezentativa masculina a Romaniei va evolua in partea a doua in cadrul grupei valorice 9-12, urmand sa joace sambata dupa-amiaza, de la ora 17:00, impotriva selectionatei Austriei, clasata pe locul 6 in Grupa B, serie in care a adunat o singura victorie (65-41 cu Elvetia) si cinci esecuri (55-72 cu Georgia, 46-82 cu Finlanda, 54-63 cu Ucraina, 63-78 cu Belarus si 47-77 cu Olanda). Tot in grupa valorica 9-12 se vor mai confrunta selectionatele Georgiei (locul 5 in Grupa B) si Estoniei (locul 6 in Grupa A), urmand ca invingatoarea si invinsa sa joace duminica dupa-amiaza cu invingatoarea si invinsa din partida Romania – Austria.
Pe de alta parte, in urma rezultatelor inregistrate in prima faza a competitiei, reprezentativele Belgiei, Belarus, Bosnia&Hertegovina si Ucraina s-au calificat in semifinale, urmand sa se lupte atat pentru laurii competitiei continentale din Sarajevo, cat si pentru calificarea in Divizia A. In grupa valorica 5-8 vor evolua Olanda, Cipru, Portugalia si Finlanda, iar pentru locurile 13-14 se vor „ciocni” nationalele Elvetiei si Luxemburg.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.