Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 25 iulie 2014

Romania a trecut lejer de Luxemburg la Europenele U18, feminin

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de junioare a Romaniei a inregistrat a doua victorie la Campionatul European U18, Divizia B, intreceri care se deruleaza in aceste zile in Timisoara si Oradea, tricolorele pregatite de Florin Covaciu, Carmin Popa si Simona Catinean, reusind sa treaca la pas in aceasta seara de selectionata similara a Luxemburg, cu scorul de 80-53 (23-16, 17-8, 28-7, 12-22).Sambata seara, tot de la ora 18:00, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timisoara va gazdui ultimul joc al nationalei noastre la aceasta competitie continentala, Romania urmand sa se confrunte cu nationala Irlandei, in seria K pentru locurile 12-14 din ierarhia finala.
 
Daca la Oradea a fost zi de pauza inaintea meciurilor din semifinalele Campionatului European U18, feminin, Divizia B, in schimb, la Timisoara, au continuat meciurile din seriile pentru locurile 9-17, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timisoara gazduind trei meciuri interesante, printre care si cel al nationalei noastre. Ajunsa in Grupa K in urma rezultatelor inregistrate pana in prezent, Romania a avut parte ca prim adversar in lupta pentru locurile 12-14 nationala Luxemburg, echipa cu aceeasi linie ca a reprezentativei noastre: patru infrangeri si o victorie (n.n. –  au invins Elvetia, cu 53-45). Dupa un debut modest, in care a fost mentinut un echilibru si pe tabela, scor 10-10 in min. 4, baschetbalistele noastre au inceput sa capete aripi si sa-si domine clar adversarele, fortand chiar o desprindere pe finalul primului sfert: scor 23-16. Bazandu-se pe o aparare mobila si avand ceva mai multa incredere in atac, tricolorele domina si disputa din urmatoarele zece minute, reusind sa intre la vestiare cu o diferenta linistitoare: 40-24. La reluare, Romania a continuat galopul de sanatate si a ajuns sa conduca in finalul sfertului al treilea cu 68-31, fapt care a „amortit” un pic echipa noastra si a permis o tresarire de orgoliu din partea Luxemburg in ultimele zece minute. In cele din urma, dupa un ultim sfert castigat de oaspete, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria Romaniei, cu scorul de 80-53, fiind cel de-al doilea succes al tricolorelor la acest turneu european.
Conform datelor oficiale FIBA-Europe, punctele echipei Romaniei au fost realizate de MAXIM (15 p, 5x3, 6 pase, 1 int), SFIRLEA (15 p, 3x3, 1 rec, 2 pase, 1 int), KELEMEN (12 p, 7 rec, 2 pase, 2 int), FERARIU (11 p, 3x3, 1 rec, 2 pase, 1 cap), LENART (10 p, 16 rec, 1 pase, 4 int), DEBRECZI (6 p, 7 rec, 1 int, 1 cap), AURSULESEI (4 p, 4 rec, 2 pase, 1 int, 2 cap), NEAGU (4 p, 6 rec), MATEI (3 p, 3 rec, 1 pasa, 2 int, 3 cap). Au mai evoluat GHERMAN, BUZOGANY si PETER (1 rec, 1 pasa). De la invinse s-a remarcat JABLONOWSKI (14 p, 1x3, 11 rec, 3 pase, 1 int).

Sambata seara, de la ora 18:00, Romania va juca in Sala Sporturilor din Timisoara in ultimul meci din seria K impotriva nationalei Irlandei intr-un meci decisiv pentru ocuparea locului 12 in clasamentul final al intrecerii europene.
  

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.