Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 25 iulie 2014

Romania dispune cu emotii de Elvetia in runda inaugurala a turneului amical de la Sibiu

Autor: Federatia Romana de Baschet

Echipa nationala masculina a Romaniei, pregatita de antrenorii Marcel Tenter, Milorad Perovic si Claudiu Fometescu, s-a impus in primul joc din cadrul Turneului International de la Sibiu in fata selectionatei similare a Elvetiei, cu scorul de 72-67 (23-16, 19-12, 16-23, 14-16, dupa ce in primul joc al zilei, Olanda a dispus de Tunisia, cu scorul de 67-58.
 

Aflata in plina campanie de pregatire a meciurilor oficiale de calificare la Eurobasket 2015, reprezentativa de seniori a Romaniei isi masoara fortele in acest final de saptamana in cadrul Turneului International din Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, la stratul intrecerilor prezentandu-se si selectionatele similare ale Elvetiei, Tunisiei si Olandei. Vineri seara, cu efectivul complet, tricolorii au inceput prima disputa cu Elvetia in formula Tudor, Mandache, Gutoaia, Moldoveanu si Tibirna iar dupa numai patru minute tabela indica 7-0 in favoarea noastra. Adversarii intra si ei in joc, dar gasesc ceva mai greu solutii ca sa penetreze defensiva romana, astfel ca primul sfert se incheie cu 23-16 pentru Romania. Dovedind o pofta nebuna de joc, tricolorii pastreaza ritmul alert si reusesc sa-si mareasca avantajul pana la pauza, echipele intrand la vestiare la scorul de 42-28 in favoarea baschetbalistilor antrenati de fost mare international Marcel Tenter, care implineste sambata frumoasa varsta de 45 de ani. Diferenta se mareste imediat dupa reluarea jocului pana la aproape 20 de puncte, astfel ca tricolorii incep sa slabeasca ritmul si permit adversarilor sa preia intitativa. Elvetienii nu se lasa prea mult „asteptati” si incep sa speculeze erorile si ratarile jucatorilor romani, reducand serios din diferenta in finalul celui de-al treilea sfert: scor 58-51. Ultimele zece minute se deruleaza sub semnul echilibrului, si in ciuda eforturilor disperate ale echipei pregatite de Petar Aleksic sa revina in joc, finalul apartine tricolorilor, care puncteaza in ultima parte decisiv si inclina balanta victoriei in favoarea lor. Scor final 72-67 pentru Romania si tricolorii parasesc terenul bucurosi, bifand prima victorie din cadrul turneului de la Sibiu.
Dupa cum arata statistica oficiala a meciului, punctele succesului romanesc au fost realizate de MOLDOVEANU (14 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa), TIBIRNA (11 p, 1 rec, 1 pasa), PAUL (9 p, 1x3, 4 pase, 1 int), GUTOAIA (9 p, 1x3, 1 rec, 2 pase), JUCAN (8 p, 4 rec, 1 int), SILVASAN (6 p, 2x3, 7 rec), TUDOR (4 p, 1x3, 3 rec, 3 pase), NICOARA (3 p), BACIU (3 p), POPA-CALOTA (3 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), SZIJARTO (2 p, 3 rec, 1 pasa). A mai evoluat MANDACHE.
De la elvetieni s-a remarcat Marko Mladjan (21 p, 5x3, 10 rec, 1 int).
In deschiderea turneului ce se va derula pana duminica seara in Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, nationala Olandei a trecut de selectionata Tunisiei, cu scorul de 67-58.
Mai jos va prezentam programul meciurilor de sambata si duminica:
26.07.2014
Elvetia – Olanda (ora 17:45)
Romania – Tunisia (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT 1)
27.07.2014
Tunisia – Elvetia (ora 17:45)
Olanda – Romania (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT 1)

FOTO - copyright Denisa Popsor

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI

Vezi toate stirile
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.