Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Duminica, 27 iulie 2014

Esec usturator in disputa cu Olanda la Europenele U18, masculin, de la Sofia

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de juniori a Romaniei a inregistrat o infrangere usturatoare in cel de-al treilea meci sustinut in cadrul Campionatului European U18, Divizia B, de la Sofia, tricolorii nostri pregatiti de antrenorii Razvan Cenean, George Trif si Sergiu Popa, cedand astazi in fata selectionatei Olandei, cu scorul de 56-81 (15-26, 17-20, 13-18, 11-17).
 

"Arena Armeec II" din Sofia a gazduit, astazi, meciurile celei de-a patra zile din cadrul Campionatului European U18, masculin, Divizia B, printre acestea numarandu-se si jocul sustinut de reprezentativa de juniori a Romaniei impotriva selectionatei similare a Olandei. Dupa un inceput foarte bun al baschetbalistilor romani, care au debutat in forta si s-au instalat rapid la carma jocului – scor 6-1 in min. 2 si scor 8-4 in min. 4, olandezii s-au „trezit” la viata si au preluat conducerea pe tabela – scor 10-13 in min. 7, dupa care au declansat un tavalug incredibil, castigand clar primul sfert cu scorul de 26-15! Dominarea olandeza a continuat si in cel de-al doilea sfert, in pofida deselor incercari ale tricolorilor de a stopa ofensiva adversa, astfel ca la pauza reprezentativa „Tarii Lalelelor” a intrat la vestiare cu un avans de 14 puncte: scor 46-32. La reluare, Romania incearca din rasputeri sa revina in joc, dar avalansa de ratari si greseli din tabara noastra este speculata prompt de olandezi, care castiga net si cel de-al treilea sfert, astfel ca scorul ia proportii: 64-45. Ultimele zece minute nu aduc nici o schimbare in jocul Romaniei, care atinge cota 32 la capitolul mingi pierdute, astfel ca fluierul final al arbitrilor consemneaza prima victorie a Olandei in cadrul Grupei B, cu scorul de 81-56.
Conform statisticilor oficiale FIBA-Europe, punctele echipei Romaniei au fost marcate de KUTI (15 p, 1x3, 2 rec, 3 pase, 1 int), GHEORGHE T. (10 p, 1x3, 1 rec, 2 int), CATE (8 p, 6 rec, 1 pasa, 2 int, 2 cap), BROSSER (8 p, 2x3, 1 rec, 2 int), POPA (4 p, 3 rec), COVRIG (4 p, 5 rec, 1 pasa, 1 cap), UTA (2 p, 3 rec, 1 int), NICOLESCU (2 p, 2 rec, 2 int), ONEA (2 p, 2 rec), ILIESCU (1 p). Au mai evoluat BARABASI si GHEORGHE D. (1 rec, 1 pasa).
De la invingatori s-a remarcat Stolk (17 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap).
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria Suediei in fata Luxemburg, obtinuta cu scorul de 59-47, iata cum arata clasamentul Grupei B ianintea jocurilor din ultima runda:
1. Luxemburg – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
2. Suedia – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Ungaria – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Olanda – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
5. Romania - 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

Tinand cont de faptul ca Luxemburg nu va evolua in runda de luni, cand sunt programate meciurile Olanda – Suedia (ora 11:30) si Ungaria – Romania (13:45), putem spune ca oricare dintre echipele din Grupa B are sanse sa acceada in faza superioara.
Reamintim ca, in conformitate cu sistemul competitional anuntat de FIBA-Europe, in grupa valorica pentru locurile 1-8 vor accede doar primele doua echipe clasate in fiecare dintre cele patru grupe preliminare.

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale masculin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.