Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 28 iulie 2014

Ungaria a castigat Campionatul European U18, feminin, de la Oradea si Timisoara

Autor: Federatia Romana de Baschet

Dupa 11 zile pline de baschet, in care municipiile Oradea si Timisoara au gazduit multe confruntari interesante intre cele 17 echipe nationale de junioare venite din toate colturile Batranului Continent, in aceasta seara, a fost stabilita invingatoarea Campionatului European U18, Divizia B. La capatul unei finale extrem de disputate si echilibrate, laurii competitiei au ajuns, cum era oarecum de asteptat, in posesia nationalei Ungariei, care a dispus in ultimul act de Estonia, cu scorul de 58-52. Avand in componenta mai multe jucatoare medaliate cu bronz la Mondialele U17, nationala Ungariei si-a incheiat parcursul ireprosabil in aceasta seara, reusind sa bifeze de-a lungul competitiei sapte victorii din tot atatea meciuri disputate.
In finala mica, Israel s-a impus in fata Letoniei, marea invinsa din aceasta competitie, cu scorul de 71-64, si a intrat in posesia medaliilor de bronz. In urma acestor rezultate, Ungaria, Estonia si Israel au promovat in elita europeana a junioarelor U18, in vreme ce din Divizia A au retrogradat Turcia, Suedia si Grecia. Si apropo de Campionatul European U18, Divizia A, sa mentionam ca tot in aceasta seara, la Matosinhos (Portugalia), reprezentativa Rusiei a obtinut laurii europeni dupa ce a invins in finala nationala Frantei, cu 57-53.
Revenind la intrecerile care s-au incheiat in aceasta seara la Oradea si Timisoara, va prezentam mai jos clasamentul final:
1. Ungaria
2. Estonia
3. Israel
4. Letonia
5. Finlanda
6. Muntenegru
7. Bulgaria
8. Anglia
9. Ucraina
10. Germania
11. Bosnia&Hertegovina
12. Romania
13. Irlanda
14. Luxemburg
15. Islanda
16. Danemarca
17. Elvetia
 
In cadrul festivitatii de premiere care a avut loc in aceasta seara in Arena „Antonio Alexe” din Oradea, eveniment la care au participat secretarul de stat al MTS, doamna Carmen Tocala, secretarul general al FRB, domnul Dan Berceanu, crew chief FIBA commissioner, domnul Andreas Papadopoulos, precum si domnul Ivan Bodrogvary, membru in Board-ul FIBA-Europe impreuna cu doamna Carmen Tocala, au mai fost oferite si cateva premii speciale.
Astfel, cea mai valoroasa jucatoare a competitiei continentale a fost desemnata in urma votului celor 17 antrenori componenta nationalei Bulgariei, Borislava Hristova, care a intrat in posesia trofeului MVP, in vreme ce „echipa de vis” a intrecerii care s-a derulat in perioada 17-27 iulie a fost formata din:
Borislava Hristova – Bulgaria
Bozica Mujovic – Muntenegru
Deborah Dubei – Ungaria
Kadri Lass – Estonia
Vineta Birina – Letonia
 
Rezultatele inregistrate in ultimele zile ale Campionatului European U18, feminin, Divizia B, de la Oradea si Timisoara pot fi vizualizate aici:
http://www.frbaschet.ro/stiri/2014-07-26/program-si-rezultate-din-fazele-finale-ale-europenelor-u18-divizia-b

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.