Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Vineri, 1 august 2014

Summercamp Performbaschet, Brasov 2014, in imagini

Autor: Federatia Romana de Baschet

Pastrand traditia, Federatia Romana de Baschet a continuat si in acest an cu organizarea “SummerCamp Performabaschet – Brasov 2014”, la care au participat 80 de sportivi nascuti 2000 si 2001, selectionati de la minibaschet si U13 si coordonati in programul de pregatire al acestui stagiu de un staff tehnic format din 14 antrenori romani (Ciprian Ghisoi, Simona Musat, Emil Stetca, Alexandru Kovacs, Calin Nicoara, Catalin Stefanescu, Vasile Tace, Valeria Bondor, Alexandru Rugiubei, Valentin Bala, Simona Catineanu, Ovidiu Stochici, Alexandru Ardelean, Suzana Onaca) si doi antrenori americani (Chris Dial si Joey Tate-Cooper), supervizati de directorul Performbaschet, prof. Ion Nicolau, si de antrenorul coordonator Vasile Popa. Astfel, in perioada 25-30 iulie, s-a derulat pe terenurile si in sala din incinta Liceului de Informatica "Grigore Moisil" traditionalul “Summercamp Performbaschet”, o actiune derulata in cadrul Programului National “Pierre de Coubertain” initiat de Ministerului Tineretului Sportului. Timp de cinci zile, tinerii baschetbalisti au descoperit multe din tainele sportului cu mingea la cos si si-au perfectionat bagajul de cunostinte tehnice, antrenorul american Chris Dial fiind de parere ca baschetul romanesc are un potential foarte bun, care va da cu siguranta roade in urmatorii ani.
De altfel, tehnicianul american a mentionat intr-o scrisoare transmisa Federatiei Romane de Baschet ca stagiul din acest an a fost foarte bun, conditiile din Brasov fiind excelente pentru o astfel de tabara de pregatire, cu restaurant, hotel si sala in aceeasi zona, ceea ce a oferit posibilitatea tinerilor baschetbalisti de a se pregati intens in cele cinci zile. Un plus urias a fost faptul ca fiecare sportiv a beneficiat de cate o minge, astfel ca antrenamentele au avut un randament maxim, la fel cum tot un plus foarte mare a fost considerat de americanul Chris Dial si implicarea antrenorilor romani prezenti la editia 2014 a Summercamp Performbaschet. “Antrenorii prezenti au avut o atitudine foarte buna si au depus un effort excelent pe durata campului. Din acest motiv, copii n-au avut de ales dacet sa faca la fel, ceea ce s-a si intamplat, rezultand un grup unit”, a mentionat Chris Dial, precizand si ca “antrenorii au fost foarte receptivi la instructiunile noastre, ceea ce a dovedit ca si-au dorit sa fie la acest camp”. Pe de alta parte, antrenorul american a mai adaugat ca este nevoie de imbunatatirea continua a muncii antrenorilor, multi dintre ei, printre care si cei din Romania fiind in cautarea solutiilor “magice” de a castiga jocurile. “Este o perspectiva falsa, deoarece nu exista asemenea solutii magice! Realitatea este ca antrenorii trebuie sa-i invete pe copii cum sa joace baschet si sa o faca de la nivelul de baza”, a mai spus Chris Dial, care  a fost extrem de multumit de faptul ca foarte multi dintre sportivii prezenti si-au imbunatatit abilitatile motrice si cunostintele tehnice fata de anul trecut.

Pentru a veni in intampinarea tuturor participantilor, precum si a parintilor si fanilor, Federatia Romana de Baschet a realizat si un album foto la finalul acestei actiuni, ce poate fi vizualizat pe pagina noastra de facebook:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492157114248719.1073741893.157898037674630&type=1

Din categoriile: Stirea zilei, PerformBaschet, Liga nationala de minibaschet

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.