Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Stirea zilei

Luni, 4 august 2014

Romania va juca pentru locurile 9-17 la Europenele U16 de la Tallin

Autor: Federatia Romana de Baschet

Reprezentativa de cadete a Romaniei a inregistrat cea de-a treia infrangere in Grupa A a Campionatului European U16, Divizia B, de la Tallin, tricolorele noastre cedand, astazi, si in fata selectionatei similare a Irlandei, cu scorul de 46-54 (17-17, 15-7, 2-20, 12-10). In urma acestui rezultat, Romania a ocupat locul 4 in Grupa A si va juca in faza urmatoare a competitiei pentru locurile 9-17, in cadrul seriei I, impotriva ocupantelor locului 3 din Grupa C si D, respectiv Luxemburg si invinsa din partida care opune in aceasta seara nationalele Lituaniei si Sloveniei.
 
“Audentes Sports Arena” din Tallin a gazduit, astazi, ultimul joc din cadrul Grupei A a Campionatului European U16, feminin, Divizia B, pentru nationala Romaniei, echipa pregatita de antrenorii Madalin Piperea, Alexandru Serban si Alexandra Cutas intalnind selectionata similara a Irlandei. Invinse in primele doua partide de nationalele Poloniei si Finlandei, atat Romania, cat si Irlanda, nu mai aveau sanse de calificare in grupele semifinale, astfel ca lupta de azi urma sa defineasca doar configuratia finala a clasamentului Grupei A. In cele din urma, la capatul unui joc cu fluctuatii foarte mari intre sferturi, in care Romania a stabilit si un record negativ, nereusind sa inscrie timp de 14 minute (n.n. – de la 32-20 in min. 15 pana la 34-44 in min. 29), selectionata Irlandei a obtinut victoria, cu scorul de 54-46.
Conform datelor statistice, punctele echipei Romaniei au fost marcate de ENACHE (12 p, 2x3, 5 rec, 3 int, 3 cap), PODAR (8 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), BOT (8 p, 2x3, 3 rec, 2 pase, 4 int), ARMANU (6 p, 2x3, 6 rec, 2 pase, 1 int), SERRIAH (5 p, 2 rec, 3 int, 1 cap), CRETU (5 p, 4 rec, 2 pase, 3 int), SANDU (2 p, 4 rec, 3 pase, 1 int). Au mai evoluat NINI, IANA, DINU (1 rec) si TAMAS. De la invingatoare s-a remarcat Maguire (14 p, 1 rec, 1 pasa, 3 int).

In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria clara a Poloniei in fata Finlandei, cu scorul de 78-50, iata cum arata clasamentul Grupei A:
1. Polonia – 6 puncte (3 v)
2. Finlanda – 5 puncte (2 v, 1 i)
3. Irlanda – 4 puncte (1 v, 2 i)
4. Romania – 3 puncte (3 i)
Conform sistemului competitional anuntat de FIBA-Europe, Polonia si Finlanda vor evolua in grupele semifinale, in vreme ce Irlanda si Romania vor juca in continuare pentru locurile 9-17. Selectionata noastra va evolua in cadrul Grupei I, impotriva echipelor clasate pe locurile 3 in grupele C si D, respectiv Luxemburg, si invinsa din partida care opune in aceasta seara nationalele Lituaniei si Sloveniei.
 
 

Din categoriile: Stirea zilei, Loturi nationale feminin, Jucatori

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.