Federatia Romana de Baschet
Banca Transilvania - Partener principal
Pagina Facebook a Federatiei Romane de Baschet Facebook Vulturii Facebook Acvilele

Jucatorii etapei

Marti, 7 octombrie 2014

OGOWUMI AGUNBIADE, jucatoarea etapei a doua in LNBF

Autor: Federatia Romana de Baschet

Dupa patru sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia continua si in editia de campionat 2014-2015. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala de Baschet pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de randamentul sportivilor inregistrat statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc), dar mai ales de gradul de dificultate al jocului respectiv, acest ultim criteriu fiind deosebit de important in desemnarea MVP-ului etapei din LNBM si LNBF. Pentru a evita comentariile la desemnarea MVP-ului, va anuntam ca la realizarea topului etapei se va tine cont astfel: randamentul x gradul de dificultate al jocului respectiv (la acest criteriu se acorda bonusuri substantiale pentru meciurile “tari” ale etapei).

Jucatorul etapei a I-a din LNBM este GERALD LEE

Pivotul GERALD LEE, de la CSU Asesoft Ploiesti, este declarat “Jucatorul etapei a I-a din LNBM”, dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in derby-ul castigat de echipa sa in fief-ul rivalei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu scorul de 80-69. Internationalul finlandez de origine americana, a avut o contributie importanta la victoria echipei pregatita de antrenorul Vladimir Arnautovic, acumuland in 30:28 de minute petrecute pe parchet o linie statistica foarte buna: randament de 1,066; eficienta de 32 de unitati; 24 puncte, 9 recuperari, 2 interceptii si 3 capace.
In aceeasi runda, in cadrul aceluiasi derby, o evolutie notabila a mai avut si coordonatorul de joc DANIEL BROWN (37:51; randament de 0,868; eficienta de 33 de unitati; 25 puncte, 6x3, 4 recuperari, 12 pase decisive, 2 interceptii), de la CSU Asesoft Ploiesti. Evolutii deosebite au mai avut WILBURN AMIS IV (21:00; randament de 1,095; eficienta de 23 de unitati; 15 puncte, 7 recuperari, 2 pase, 1 interceptie si 5 capace), de la Steaua CSM Eximbank, in derby-ul castigat pe terenul BC Timisoara, cu scorul de 85-75, precum si DANIEL DILLON (29:27; randament de 1,206; eficienta de 35 de unitati; 19 puncte, 4 recuperari, 12 pase, 1 interceptie) si BOGDAN TIBIRNA (23:21; randament de 1,043; eficienta de 24 de unitati; 20 puncte, 1x3, 6 recuperari, 1 capac), ambii de la CSM U Oradea, in jocul castigat la pas pe terenul nou promovatei Universitatea Cluj-Napoca, cu scorul de 108-81.
 
Jucatoarea etapei a II-a din LNBF este OGOWUMI AGUNBIADE
 
Extrema de forta OGOWUMI AGUNBIADE, de la CS Universitatea Alba Iulia, este declarata “Jucatoarea etapei a II-a din LNBF”, in urma prestatiei deosebite din jocul castigat in propriul fief in fata Olimpiei Brasov, cu scorul de 75-65. Baschetbalista de origine canadiana a avut o contributie majora la succesul echipei pregatita de antrenorul Miroslav Popov, adunand in 25:24 de minute jucate o linie statistica deosebita: randament de 0,920; eficienta de 23 de unitati; 21 puncte, 8 recuperari, 2 pase decisive.
In cadrul aceleeasi runde, evolutii deosebite au mai avut CHELSEY LEE (30:26; randament de 0,866; eficienta de 26 de unitati; 23 puncte, 10 recuperari, 2 pase decisive si 1 capac), de la Phoenix Galati, in jocul castigat la pas pe teren propriu in fata CSM Satu Mare, cu scorul de 80-49, precum si CHADIJAH WHITTINGTON (31:45; randament de 0,781; eficienta de 25 de unitati; 12 puncte, 13 recuperari, 3 pase, 1 interceptie si 4 capace), de la CSM Targoviste, in partida castigata clar in fief-ul CSBT Alexandria, cu scorul de 70-51.

Din categoriile: Jucatorii etapei, Liga Nationala de Baschet feminin, Liga Nationala de Baschet masculin

DIN ACEEASI CATEGORIE
ULTIMELE STIRI
CATEGORII STIRI
LOTURI NATIONALE
  • Masculin
  • - Seniori
  • - Juniori
  • Feminin
  • - Senioare
  • - Junioare
CAMPIONATE
Continutul acestui site (text si imagini) este protejat prin Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor.
Hosted by Omnilogic
Termeni si conditii  |  Legal
Preluarea si reproducerea continutului se face numai cu acordul scris al Federatiei Romane de Baschet. www.frbaschet.ro
Copyright 2004-2017, Federatia Romana de Baschet. Toate drepturile rezervate.